BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  DÜNYA

Programdan 40 bin lira mı alıyor ?

Başbakan Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT’de katıldığı ‘Derin Analiz’ programından 40 bin TL aldığı iddialarını yalanladı. M...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT’de katıldığı ‘Derin Analiz’ programından 40 bin TL aldığı iddialarını yalanladı. Muhalefete ve bazı basın kuruluşlarına yüklenen Bulut, “Hiçbir konuda bilgileri olmadıkları için işi bu kadar basit bir seviyeye getirip yalanlarla, iftiralarla bu noktaya düşürüyorlar” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Sancaktepe Belediyesi tarafından Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta Türkiye’nin 2023 hedeflerini konuştu. Bulut, hakkında TRT’de yayınlanan ‘Derin Analiz’ programından 40 bin TL aldığı iddialarını da değerlendirdi. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Yiğit Bulut, “Gene insaflı düşünmüşler. Sayın Bülent Arınç buna zaten cevap verdi. İlk önce 200 bin TL’den başladılar, 40 bin TL’ye kadar bayağı düşürmüşler. Haftalık 2 bin 500 lira bu programla ilgili çalışma yapan benim üzerimden editörlere maaş ödeniyor. O da 2 bin 500 TL olarak, telif hakkı olarak TRT tarafından karşılanıyor. Ama kalktılar buna 40 bin lira, 100 bin lira, 200 bin lira dediler” diye konuştu.
Muhalefeti eleştiren Bulut, “Ben en çok şuna üzülüyorum. Bir ülkede muhalefet görevi verilen insanlar ve bir ülkede bazı basın kuruluşlarıyla gazeteciler hiçbir şey bulamadıkları için, hiçbir konuda bilgileri olmadıkları için işi bu kadar basit bir seviyeye getirip yalanlarla iftiralarla bu noktaya düşürüyorlar” dedi.

“BUNLARA İTİBAR ETMEMEK GEREKİYOR”
Ortaya atılan iddiaların ciddiye alınmaması gerektiğinin altını çizen Bulut, şunları söyledi: “Bakın, muhalefet lideri mecliste bütçe konuşması yapıyor. 800 milyar dolarlık bir Türkiye’nin bütçe konuşmasını yapıyor. Gidiyor TİKA’nın 200 bin dolarlık çekini soruyor. Hiç mi soracağın bir şey yok? Hiç mi bir şey bilmiyorsun bu konu hakkında. Bunlar Türkiye’nin gidişatını, bu yolda gönül verenleri engellemeye yönelik her türlü adımdır. Bunlar daha da artacaktır. Onun için bunlara hiç itibar etmemek gerekiyor.”
(İHA)