BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  MEDYA

Asıl Cemaate kaset komplosu kuruldu

Gülen Cemaatinin elinde kasetler mi var? Hükümet medyası bu yönde iddialar ortaya atarken, Cemaate yakın gazetenin yazarından yanıt var.

Abone ol

İNTERNET HABER - Ortalıkta dolaşan 'kaset çıkacak' söylentisi aldı başını gidiyor. Peki iddia edilen kasetler gerçekten var mı? Varsa kimin elinde?

Hükümete yakın medya Cemaat'i parmağıyla işaret ederken, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'kaset' vurgusu yapmış ama bir adres işaret etmemişti.

Bugün Cemaate yakın Bugün Gazetesi'nin yazarı Adem Yavuz Arslan bu konuda yazıyor ve 'asıl cemaate kaset komplosu' kurulmak istendiğini öne sürüyor.

Arslan diyor ki;

"Geçen bir Ankara temsilcisi, Cemaat’in AK Parti karşıtlarına ‘ev, araba, arsa’ verdiğini bile yazdı. Atışın serbest olduğu bir alan

Kaset iftirası da böyle. Dershane konusunda demokratik mekanizmaları kullanarak, kamuoyu oluşturarak haklılığını topluma izah eden Cemaat’ten intikam “kaset iftirası” şeklindeki kolay yolla alınmaya çalışılıyor.

“Cemaat’in elinde kaset var” dediğinizde nasıl olsa size dava açılıp, hukuk önünde bu iddiayı ispatlamak zorunda kalma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Atış bu yüzden serbest.

BU OYUN DAHA ÖNCE DE OYNANDI

Muhafazakâr insanlarla Cemaat’in arasını açmak için yapılan bu iftiranın benzeri geçmişte, liberallerle Cemaat’in arasını açmak için yapılmıştı.(Daha önce bu köşede o operasyonu yazmıştım)

“Cemaat, Cengiz Çandar, Ahmet Hakan, Ferhat Kentel gibi bir dizi yazar ve akademisyeni tutuklayacak” şeklindeydi o iftira. 2012 model bu iftiraya ilişkin kimse ortaya ne bir delil ne somut bir veri koydu. Bu iddiayı ortaya ilk atan Ali Bayramoğlu da “isimsiz bir kaynağa” dayandırıyordu bilgiyi, şimdi tekrar gündeme getiren Hayko Bağdat da “isimsiz bir kaynağa” dayandırıyor.

Gerçekten de Ankara’da ismini açıklamak istemeyen biri, bu psikolojik harp mamulünü pompalıyor olabilir. Tıpkı şimdi kaset olayında olduğu gibi."

KARANLIK ODAKLARLA EYLEM PARALELLİĞİ

Emin Çölaşan, Aydınlık ve ODA TV gibi yerlerden kaset imaları ile camia ile AK Parti’nin arasının geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde açılmasını temin etmeye matuf iftira nitelikli imaları karşısında vakıf açıklamasında bunun lanetlik olduğunu ifade etmiş ve iftira olduğunu ortay koymuştu. Bu açıklama sonrasında bu imaların benzerini onların ağzıyla “kaset” diye diye Hizmet’e saldıran arkadaşlar ancak karanlık odaklarla söylem paralelliği oluşturur. Hiçbir gerçekliği de geçerliliği de olmaz. Hizmet’in bu konudaki duruşu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın konuyla ilgili açıklamasında sabittir.

ADEM YAVUZ ARSLAN YAZILARI