BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

O fotoğrafı savundu

Danimarka Başbakanı, ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile Mandela’yı anma töreninde çektirdikleri o fotoğrafı s...

Abone ol

Danimarka Başbakanı, ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile Mandela’yı anma töreninde çektirdikleri o fotoğrafı savundu.
Berlingske gazetesine konuşan Başbakan Helle Thorning-Schmidt, “sadece eğlendiklerini” belirtirken, bir anma töreninde böyle bir fotoğraf çektirmenin “uygunsuz” olmadığını savundu. Thorning-Schmidt, “O gün pek çok fotoğraf çekildi. Bu fotoğrafta sadece eğlence olsun diye çekildi. O fotoğrafın, devlet ve hükümet başkanlarının da eğlenmeyi seven insanlar olduğunu gösteren bir şey olduğunu düşünüyorum. Tabii ki oradaki atmosferde bir hüzün vardı fakat aynı zamanda, 95 yıl yaşamış ve birçok şeyi başarmış bir insanın hayatının kutlandığı bayram havasında bir etkinlikti. Tribünlerdeki insanlar dans ediyordu. Biz de eğlenceli bir fotoğraf çektik” dedi.

BİR DESTEK DE CAMERON’DAN
Beyaz Saray’dan fotoğrafla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, İngiltere Başbakanı David Cameron da fotoğrafı savundu. Cameron, Thorning-Schmidt’in, İngiltere’de muhalefetteki İşçi Partisi’nin eski liderlerinden ünlü siyasetçi Neil Kinnock’un gelini olduğuna dikkat çekti. David Cameron, “Nelson Mandela, hem yaşarken hem vefatından sonra insanları birleştirdi. Ben de, Kinnock ailesinin bir ferdi fotoğraf çektirmemizi istediğinde, nazik davrandım ve kabul ettim” dedi.
(İHA)