BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  SAĞLIK

Prof. Sarçoğlu 4 saat bitkilerin faydalarını anlattı

TGRT HABER’de bu akşam Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Hafta Sonu adlı programda Ercan Gürses’in konuğu oldu.

Abone ol

TGRT HABER’de bu akşam Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Hafta Sonu adlı programda Ercan Gürses’in konuğu oldu. Saat:20.00’de başlayan program yaklaşık dört saat sürdü. Ruh ve Beden Sağlığı üzerine çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof.Saraçoğlu, programda özellikle Anadolu’daki bitki ve tohumların önemine değindi.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu; “Ülkemizde bitkilerle tedavi koca karı ilacı olarak görülüyor. Oysa 15 yıldır ülkemizden tonlarca bitki her yıl yurt dışına götürülüyor ve sonra da pahalı ilaçlar olarak bize geri dönüyor. Yakışıklı paketler halinde gelen ve Amerika’da bir dolara satılan tabletler burada 70-150 TL arasında satılıyorlar. Anadolu topraklarındaki tıbbi aromatik bitkilerimiz dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunun sebebi Anadolu topraklarının dördüncü buzul çağını yaşamamış olmasıdır. Bu durum, evrimde 250 bin yıllık bir önde koşma imkânı sağlamıştır. Ama artık kendi karpuzumuz, kavunumuz, domatesimiz, biberimiz, mısırımız, salatalığımız yok. Artık melez (ebter) tohumlar hakim. Dolayısıyla birçok hastalık da hızlı bir şekilde yayıldı. Örneğin bazı kanser türleri yüzde 300 arttı. Eskiden her mahallede bir şeker hastası varken şimdi toplumun yüzde 12’si şeker hastası.” diye konuştu.

Yine programın en dikkat çeken konuları arasında; Kansere karşı koruyucu bitkiler, Kilo aldıracak ve zayıflatacak yöntemler, Unutkanlığa çare kürler, Bel Ağrıları ve Eklem Ağrılarına Şifa Otlar, Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşamın Püf Noktaları gibi birbirinden önemli sorular Prof.Saraçoğlu farkı ile cevaplandı.