BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum IŞİD zor durumda

Kobani son durum ve son dakika gelişmelerini sizler için derledik. İşte İŞİD'in Kobani'deki son durumu;

Abone ol
Kobani'de son durum haberlerini sizler için derledik. İşte Kobani'de dakika dakika son gelişmeler ve IŞİD'e yönelik yapılan YPG ve peşmerge saldırıları ve tüm gelişmeler;

Irak'ta gelen ve Kobani'ye giren peşmerge birlikleri IŞİD mevzilerini havan topu mermileriyle vuruyor. ABD liderliğindeki koalisyon uçakları da pazar günü Kobani'nin doğusundaki IŞİD'e hava saldırısı düzenledi.
 
Irak Kürt Yönetimi'nin gönderdiği ve Türkiye üzerinden Kobani'ye geçen peşmerge güçleri, cumartesi akşamı gerçekleştirdikleri roket saldırısının ardından pazar sabahı IŞİD mevzilerini havan topu mermileriyle vurmaya başladı. 

kobanide-son-durum.jpg
 
Peşmergenin Kobani'nin doğuısundaki IŞİD mensuplarını hedef alan havan topu saldırılarına IŞİD'den henüz önemli bir karşılık gelmedi. 

Peşmerge güçleri IŞİD mevzilerine en az 12 havan topu mermisi attı. 

Peşmergenin Kobani'nin doğusundaki IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları devam ederken ABD liderliğindeki koalisyona bağlı uçaklar da havadan kasabanın doğusundaki IŞİD mevzilerini bombaladı. 

SALDIRILAR CUMARTESİ YENİDEN BAŞLADI

İki gün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye giren peşmerge güçleri, kentin batısındaki bir binayı karargâh olarak kullanmaya başlamış, farklı noktalara da mevzilenmişti.
Peşmerge'nin sessizliği cumartesi akşam saat 17.00 sıralarında bozuldu. Peşmergeler IŞİD mevzilerine altı katyuşa füzesi fıtlattı.

GECE GİRİŞ YAPTILAR
 
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler, Urfa'daki iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.
 
Araçlar, Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti. IŞİD'in havan saldırısından korunmak için her beş peşmerge aracından sonra bir süre beklendi.

Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı.

Kobani'nin merkezindeki IŞİD hedeflerine gerçekleştirilen koalisyon bpmbardımanı aynı zamanda peşmergenin Kobani'ye girişinin ardından yapılan ilk saldırı.