BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Prof. Büşra Ersanlı serbest kaldı!

Haklarında tahliye kararı verilen 16 sanık tahliye edildi.

Abone ol
Haklarında tahliye kararı verilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da aralarında bulunduğu KCK tutuklusu 16 sanık işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'nden çıktı.
 
Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın aralarında bulunduğu 16 sanık tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden çıktı.
 
KCK davası tutuklusu 16 sanık, 3. Yargı Paketi kapsamında tahliyelerini talep etmişti.
 
Tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 140'ı tutuklu 250 sanığın yargılandığı KCK davasında aralarında Ersanlı'nın da bulunduğu 16 sanığın tahliyesine karar verdi.
 
Sanıklar, işlemlerinin ardından saat 22.30 sıralarında tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden çıktı.
 
Tahliye edilen sanıklar şöyle:

Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Kemal Karagöz, Kazım Şeker, Büşra Beste Önder, Canşah Çelik, Erdoğan Baysan, Medeni Demirkapu, Zekiye Ayık, Cüneyt Özil, Birgül Arvas, Suna Varsak, İbrahim Ethem Yıldız, Mehmet Sıddık Kumek, Uğur Taşdemir, Nizamettin Özmen ve Mustafa İpek.
 
Prof. Dr. Büşra Ersanlı, cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Ersanlı, "Bu davayı 9 aydır bekliyoruz. Bildiğiniz gibi çok uzun, mantığını anlayamadığımız bir iddianame. Bizlere karşı çok fazla nefret biriktirmiş olan bir iddianameye maruz kaldık. Bu davadan yargılananların çoğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz. Tahliye için seviniyoruz ama arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz" diye konuştu.