BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  DÜNYA

Katliamı kınayan Rusya soruşturma istedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hama vilayetinin Treymse kasabasında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 250 kişinin öldürülmesini kınadı.

Abone ol

Bakanlığın sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, “Biz bu kanlı vahşeti kınıyoruz ve Suriye halkı ile samimi dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Sivillerin ölümünü üzüntü ile öğrendiklerini ifade eden Lukaşeviç, tarafların birbirini suçladığını iddia etti ve olayın açığa kavuşturulması için soruşturma başlatılmasını talep etti. “Biz güçlü bir şekilde katliamı kınıyoruz” açıklamasında bulunan Rus yetkili, “Biz tüm tarafların barışçıl bir şekilde anlaşarak halka yönelik şiddet ve kanlı eylemlerin bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Hama katliamının BM Güvenlik Konseyi’nde ciddi tartışmaların yaşandığı bir süreçte gerçekleştiğine dikkat çeken Lukaşeviç, mevcut çatışmanın ülkede barış istemeyenlerin işine yaradığının açık olduğunu bildirdi. Lukaşeviç’e göre bu tür trajik olayların sona ermesi için dış oyuncular dahil olmak üzere Suriye içinde tarafların BM Güvenlik Konseyi Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın ortaya koyduğu barış planını desteklemeleri gerekiyor.