BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Okkan’ın ablasından Erdoğan ricası

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bazı açılış ve Hendek Salman Dede Güreş etkinliklerine katılmak için Sakarya’nın Hendek ilçesine geldi...

Abone ol

 Şahin, Sakarya'da Diyarbakır’da şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sabahat Arslan ile görüştü. Şahin, elini öptüğü Arslan’la yakından ilgilendi.

Bakan Şahin, güreş alanına gelişte törenle karşılandı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın büyük fotoğrafının asıldığı afiş önünde fotoğraf çektirdi. Ardından alana girerek güreş izlemek için gelen vatandaşları ve güreşçileri selamladı, güreşçilerin kura çekimlerine katıldı. Güreşçiler yağlı olmasına rağmen onlarla tokalaşan Şahin, bir güreşçinin de sırtına vurarak jest yaptı. Şahin güreşçilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Şahin, protokol için ayrılan yerde oturup güreşleri izlerken bu sırada yanına Diyarbakır’da şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sabahat Arslan geldi. Arslan’ı, elini öperek karşılayan Şahin, kendisiyle bir süre sohbet etti. Arslan’ın Bakan Şahin’e küçük bir kağıda yazılı not verdiği görüldü. Özel bir ricada bulunduğu belirtilen Arslan'ın Başbakan Erdoğan’ı çok sevdiğini ve onu görmek istediğini Bakan Şahin’e ilettiği öğrenildi. Görüşmeden sonra Sabahat Arslan, gazetecilerin Bakan Şahin ile yapılan görüşmeyi sorması üzerine yorum yapmak istemediğini belirtti. Bakan Şahin de gazetecilerin sorusu üzerine Sabahat Arslan’ın nezaket ziyaretinde bulunduğu ve Başbakanla görüşme talebi olmadığını kaydetti.

Bakan Şahin, daha sonra Bayraktepe’de Şehitler Anıtı’nın açışını yaptı. Hendekli şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu alana karanfil koydu. Bayraktepe’yi gezen Şahin, burada verilen akşam yemeğinden sonra Sakarya’dan ayrıldı.

Bu arada, Sakarya’da yerel bir televizyona program yapan Turgay Balkan'ın, Bakan Şahin’in izin vermesi durumunda takla atmak istediğini söylemesi gülüşmelere sebep oldu. Balkan, bakanı çok sevdiğini söyleyerek Şahin’e sarıldı ve yanaklarından birkaç kez öptü. Bakan Şahin’in oldukça neşeli olduğu görüldü.