BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 94'e yükseldi

Suriye'de cuma namazından sonra, Suriye ordusunun düzenlediği operasyonlarda 94 kişi hayatını kaybetti...

Abone ol

Londra merkezli örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan ve muhaliflerin merkezi konumundaki İdlib ve çevresinde hava destekli ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 28, başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Humus ve Halep'te 13'er, Dera'da 9, Deyr Ez Zor ve Hama'da 3'er, Lazkiye'de 2 ve Haseke kentinde bir olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 94'e çıktığını belirtti.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi bölge medya sorumlularından Sufya Jablav, BM gözlemcilerinin Terimse köyüne gelerek incelemelerde bulunduğunu ve halkla görüştüğünü ve halkın gözlemcileri olayın yaşandığı bölgeye götürdüğünü söyledi.

Halkın gözlemcilere yakılan ve yıkılan evleri gösterdiğini ifade eden medya sorumlusu Jablavi, gözlemcilerin yakılan cesetleri gördüklerini belirterek, ''Gözlemciler olanlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi'' dedi.

Dera'nın El Sovur beldesinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve çok sayıda havan mermisinin yerleşim yerlerine düşmesiyle bazı evlerde hasarın oluştuğunu dile getiren Jablavi, ordunun Dera'ya bağlı Tafas kentinin farklı bölgelerini rastgele tank ateşine tutması sonucu onlarca evin yıkıldığını ve halkın evlerin enkazında yaralıları kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Jablavi, Şam'ın Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk bölgesi ve Tadamin'de nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında çatışmaların çıktığını ve nizami ordunun bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderdiğini anlattı.

İdlib'in Cebel El Zaviye bölgesinde yer alan Kensefr beldesindeki kontrol noktalarından ise ayrılıkçı askerlerle nizami askerler arasında çatışmaların yaşandığını ve güvenlik güçlerinin bölgeye destek birlikleri gönderdiğini vurgulayan Jablavi, Halep'in Azez ve Telrıfat kentlerine Menağ askeri havaalanından tank ateşinin yapıldığını ve kentlere çok sayıda roketin atıldığını kaydetti.