BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.455,68
HABER /  GÜNCEL

Prens Friso komadan çıkamayabilir

Geçen hafta Avusturya'da çığ altında kalan Hollanda Prensi Johan Friso'nun doktorları prensin komadan çıkamayabileceğini söylüyorlar.

Abone ol

Geçen hafta Avusturya'da çığ altında kalan Hollanda Prensi Johan Friso'nun doktorları prensin komadan çıkamayabileceğini söylüyorlar.

Avusturya'nın kayak merkezlerinden Lech'de tatilini geçirmekte olan Prens Friso, çığ altında kaldıktan 15 dakika kadar sonra kurtarılmıştı.

Prens başka kimsenin yaralanmadığı olaydan sonra Inssbruck'de bir hastaneye kaldırıldı.

43 yaşındaki prens Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ikinci oğlu ama 2004 yılında hükümetin izni olmadan evlendiği için tahtın varisi olma hakkını kaybetmişti.

Annesi Kraliçe Beatrix, eşi Mabel, kardeşleri Veliaht Prens Willem-Alexander ve Prens Constantijn, komadaki prensi Innsbruck'daki hastanede ziyaret ettiler.

Prensle birlikte kayak yapan bir arkadaşının polis tarafından ifadesi alındı.

Beyinde hasar

Prens geçen Cuma günü yerel saatle öğleden az sonra çığ düştüğünde, işaretlenmiş pistlerin dışında bir ila üç kişiyle birlikte kayak yapıyordu.

Prens yaklaşık 30 metre eni 40 metre boyundaki çığın altından kullandığı çağrı cihazı sayesinde hızla bulunup çıkarıldı.

Yapılan tıbbi kontrollerde prensin beyninde büyük hasar meydana geldiği saptandı.

Prens Johan Friso ilerki günlerde tedavisinin devamı için özel bir kliniğe aktarılacak. Ama doktoru prensin komadan hiç çıkamayabileceğini, ya da en iyi ihtimalle iyileşmesinin yıllar alacağını söyledi.