BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Premiere Lig'de kârlı çıkan City

İngiltere Premiere Ligi'nde lider Manchester United'ın, Tottenham deplasmanında aldığı beraberlikle, haftayı en avantajlı kapatan takım lig ikincisi Manchester City oldu.

Abone ol

İngiltere Premiere Ligi'nde lider Manchester United'ın, Tottenham deplasmanında aldığı beraberlikle, haftayı en avantajlı kapatan takım lig ikincisi Manchester City oldu.

Fulham'ı 2-0'la geçen Manchester City, liderle arasındaki puan farkını beş puana düşürdü.

United menajeri Alex Ferguson, Tottenham'ın uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-1 berabere biten maçtan sonra hakemlere yüklendi.

Ferguson, özellikle Wayne Rooney'ye ceza sahası içinde yapılan harekette, penaltı noktasını göstermeyen yan hakem Simon Beck'e kızgındı.

Ancak Ferguson, özellikle oyunun ikinci yarısında ağırlığını koyan Tottenham'ın beraberliği hak ettiğini söyledi.

Ferguson, Premiere Lig'in iddialı ekiplerinden Tottenham, Chelsea, Liverpool ve City'ye karşı deplasman maçlarını oynadıklarını hatırlattı ve ligin ikinci yarısında daha avantajlı bir konumda olduklarını vurguladı.

Haftanın bir kazananı da Chelsea'ydi.

Chelsea rahatladı

Özellikle kendi evinde maç kazanamadığı için eleştirilen Chelsea ve Menajer Rafael Benitez, Chelsea, Londra derbisinde Arsenal'i 2-1'le geçip, 2013'te Stamford Bridge'teki ilk galibiyetini aldı.

Chelsea maçın başında Juan Mata'nın golüyle öne geçti.

Chelsea'nin ikinci golüyse, Arsenal kalecisi Wojciech Szczesny'nin ceza sahasında Ramires'i düşürmesiyle verilen penaltıdan geldi.

Frank Lampard'ın gole çevirdiği penaltıdan sonra, Arsenal Theo Walcott Arsenal kaydettiği golle umutlandı.

Ama Chelsea, kar yağışı altında oynanan maçta skoru korumayı başardı ve bu yılki dördüncü denemelerinde ilk kez, kendi evlerinde galip gelmeyi başardılar.

Bu skorla, son skorlar nedeniyle yoğun eleştiriler alan Chelsea Menajeri Rafael Benitez, takımının Premiere Lig'deki üçüncülüğünü sağlamlaştırmış oldu.

Böylece Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Chelsea ve Arsenal arasındaki puan farkı 11'e çıktı.

Haftanın flaş ekiplerinden biri de kendi evinde Norwich'e 5 gol birden atan Liverpool oldu.

Avrupa futbolundan haberleri BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.