BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın Güneydoğu'daki yeni silahı!.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineye el atacağı kesinlik kazandı. Gidecekler belli. Ama gelecekler arasında bir isim var ki...

Abone ol

İNTERNETHABER ÖZEL- Başbakan Erdoğan'ın Afrika gezisi dönüşünde uçakta yaptığı "Her an herşey olabilir" açıklamasıyla birlikte kabine revizyonu için nefeslerini tutup bekleyişe geçen AK Parti grubu, artık gün sayıyor.

Ocak ayı bitmeden gerçekleştirilmesi beklenen revizyon için beklentiler önümüzdeki haftaya odaklandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı Egemen Bağış da, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yeni dönemde görev almayacağına kesin gözle bakılıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılırken, Ertuğrul Günay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceği de güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Ali Babacan ve Egemen Bağış'ın nerelerden aday gösterileceği henüz kesinlik kazanmamış gibi görünüyor.

BU BAKANLARIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞECEK

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay'ın ismi "kabinede kalıp yeri değiştirilebilecek isimler" arasında da telaffuz edilirken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Erdoğan'ın yeni dizaynına göre görev alanı değiştirilebilecek isimler olarak sıralanıyor. Bozdağ'ın ismi İçişleri Bakanlığı için telaffuz edilirken, Çelik'in ismi ise son dönemde sürpriz biçimde "İçişleri ya da açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcılığı" için geçiyor.

BAKAN OLABİLİCEK İSİMLER KİMLER?

Yalçın Akdoğan, Nurettin Canikli, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Cevdet Erdöl ise kabine revizyonunun gündeme gelmesiyle birlikte ismi "bakan" olarak en yoğun şekilde dillendirilen isimler. Numan Kurtulmuş'un da parlamento dışından kabineye alınabileceği ifade ediliyor.

İSMİ SIR GİBİ SAKLANAN VEKİL

Ancak bugüne ek dillendirilmeyen bir isim var ki, o ismin Erdoğan'ın Güneydoğu politikaları konusunda yeni silahı olacağı konuşuluyor.

O isim, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz. Kürt kökenli olan ve mali konulurdaki bilgisiyle adından söz ettiren Demiröz'ün Mehmet Şimşek'ten boşalan Maliye Bakanlığı koltuğuna oturacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2013 yılı bitkmeden Kürt sorununu çözmeyi hedefleyen Erdoğan'ın, bir yandan müzakereler sürerken,  diğer yandan da Güneydoğu'nun mali ve ekonomik sorunlarını çözüp terör belasını geri dönülemez şekilde bitirmek istediği bilinen bir gerçek.

Vedat Demiröz ismi de işte bu nedenle ortaya çıkıyor. Yeminli Mali Müşavir olan Demiröz, Türkiye Kalkınma Bankası Denetim Kurulu Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri Mali Danışmanı, TOKİ Emlak Konut GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Sermaye Piyasası Kurulu Sorumlu Ortak Başdenetçisi görevlerini bugüne kadar başarıyla yürüttü.

Demiröz'ün gerek Kürt kimliği, gerek Güneydoğu bölgesini çok iyi bilmesi ve yatırım yapılabilir alanlar konusunda büyük tecrübelere sahip olması, O'nu Erdoğan'ın Güneydoğu'daki en büyük silahı haline getirmeye yetiyor da artıyor..