BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.385,74
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş suikastın faillerini buldu

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadını ve yeni İmralı sürecini anlattı.

Abone ol

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris'te 3 PKK'lı kadının NATO Gladyosu tarafınan öldürüldüğünü iddia etti.

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın hakkında Fransız polisi önemli ip uçlarına ulaştı ancak Demirtaş, farklı düşünüyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişiden birinde parkasında barut izi bulunmuştu. Yine şüphelinin yakın zamanda Öcalan'a destek eylemine katıldığı belirtiliyor.

NATO GLADYOSU

Vatan gazetesinden Mine Şenocaklı'ya konuşan Demirtaş, iç hesaplaşma ihtimaline inanmıyor. Sürecin sabote edilmek istendiğini belirten Demirtaş, "Paris’teki infazlarda NATO’nun mu parmağı var?" muhabirin sorusuna şu cevabı veriyor:

"Evet. Bu NATO Gladyosu’dur. Başka bir derin devletten söz edemeyiz ki! Fransa’da, Paris’te yapılmış bu. Paris istihbaratının ve Fransız Hükümeti’nin birinci derecede sorumluluğu var. Her şeyden önce Fransa istihbaratının bunu önleme yükümlülüğü vardı. Sakine Cansız sıradan bir insan değildi... Haydi, önleyemedin, 10 gün geçti aradan, tek bir bilgi kırıntısı bile açıklamış, tek bir zanlıya bile ulaşmış değilsin. O yüzden bu bahsettiğimiz NATO Gladyosu’dur. Türk’le, Türk milletiyle alakalı bir şey değil bu. Gladyo dediğinizin, derin devlet dediğinizin milliyeti, ırkı yoktur. Ve iş yaparken de milliyete, ırka bakmazlar."

"GİZLİ AJANDA YOK"

Yeni süreçten ednişe eden kesimlere el uzatan mesajlar veren Demirtaş, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiği görüşünde. Demirtaş, kamuoyuna böyle sesleniyor:

“Ortada bir Habur algısı var. Karşılıklı suçlamalarla sorumluluğu birbirimize atarak bu işin içinden çıkamayacağımıza göre, öncelikle bu olumsuz algıyı düzeltmemiz lazım. Bu hepimizin görevi. Türk toplumu şunu hissetmeli; Kürt halkı düşman değil, Kürtler Türklere karşı bir savaş yürütmüyor. Ne bir gizli ajandamız var ne de bir art niyetimiz.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın