BIST 10.252
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.474,53
HABER /  SPOR

Potada son finalist Efes

Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nda Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown'u yenerek, son yarı finalist oldu.

Abone ol

Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nda Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown'u 77-69 yenerek, son yarı finalist oldu.

22. Erkekler Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nda Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda Galatasaray ile karşılaşan Efes Pilsen, maçın ilk periyotuna hızlı başladı.

Maçın hemen başında skoru 8-0 yapan Efes Pilsen, Galatasaray'da oyuna giren Tolga ve Gravers'in, oyunun kontrolünü Galatasaray'a geçirmesini engelleyemedi. Mitchell ve Fitch'in kaydettiği sayılarla ilk periyotu Galatasaray 21-17 önde tamamladı.

Maçın ikinci periyotunda daha iyi mücadele eden Efes Pilsen, Nikolas, Antonio ve Nikola'nın basketleriyle oyuna ağırlığını koydu. Devreyi Efes Pilsen 38-33 galip bitirdi.

Üçüncü periyotta Galatasaray Cafe Crown üzerindeki baskısını artıran Efes Pilsen, aradaki sayı farkını geliştirdi. Nikolas ve Antonio ile üst üste sayı kazanan Efes Pilsen bu periyotu 60-52 önde tamamladı.

Maçın son periyotuna 8 sayı önde başlayan Efes Pilsen, iyi savunma yaparak, farkı kapatmak isteyen Galatasaray'a fırsat vermedi. Aradaki farkı koruyan Efes Pilsen, maçı 77-69 kazanarak son yarı finalist oldu.

Maçın ardından yarın oynanacak yarı final maçlarının kuraları çekildi. Kurada Fenerbahçe Ülker, Banvit Bandırma ile Efes Pilsen ise Pınar Karşıyaka ile eşleşti. Fenerbahçe Ülker-Banvit Bandırma maçının saat 14.00'te, Efes Pilsen-Pınar Karşıyaka maçının ise saat 16.00'da oynanmasına karar verildi.