BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.464,70
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan Arınça mesaj var

Çankaya seçimleri için konuşan Baykal Türkiye'nin dindar bir Cumhurbaşkanı olacak diyen Arınç'a gönderme yaptı..

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''birilerinin cumhurbaşkanı seçimi konusunda Anayasa'da yer almayan kriterleri konuşmaya başladığını'' söyleyerek, ''Umut ediyorum Türkiyemizi büyük sıkıntıların içerisine sürükleyebilecek, bir gerginlik vesilesi haline dönüşecek olan adım atılmayacaktır, atılmaması sağlanacaktır. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde bunun netleştiğini hep beraber göreceğiz'' dedi.

Baykal, Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ''çok gerilimli'' bir dönemden geçtiğini ifade etti. ''Türkiye'de çok kritik tartışmalar yaşandığını ve önümüzdeki dönemle ilgili kaygıların arttığını'' kaydeden Baykal, şunları söyledi:

''Dışarıdan bakanlar iki farklı Türkiye'den söz etmeye başladı. Türkiye'de birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anayasa'da yer almayan kriterleri konuşmaya başladı. Neymiş? Türkiye'de Cumhurbaşkanı, laik, demokrat, sivil ve dindar olmalıymış. Bütün bunlar Türkiye'de en yüksek noktalarda bulunan insanlarca ifade ediliyor. Bunlar çok yanlış değerlendirmeler.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığına seçilecek insanın, Türkiye'nin değerlerini, anlayışını sahiplenmesini isteriz. Bundan büyük mutluluk duyarız ama kimsenin, insanların dinini, inancını sorgulamasına göz yumamayız. Kimsenin, hiçbir vatandaşımızın inancını, dinini ölçmek, değerlendirmek hakkı yoktur, yetkisi yoktur. Türkiye'de herkes Allah ile kul arasında özgürce inancını istediği gibi yaşar, herkes de buna saygı göstermek zorundadır. Kimsenin kimseye inanç dayatmaya hakkı yoktur. Biz kendi inancımızı, dinimizi herkesin inancına, dinine saygı duyarak yaşamayı önemli sayan insanlarız.''