BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.471,72
HABER /  GÜNCEL

Evlenmek için yollara düştü

Maddi imkansızlıktan 2 yıldır nişanlısıyla evlenemediğini iddia eden engelli, bastonuyla Ankara'ya yürümeye başladı. Gazipaşa

Abone ol

Caddesi'nde 17 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan ve sağ bacağı doğuştan engelli Metin Kaya (40), Ankara kara yolunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır nişanlı olmasına karşın maddi imkansızlıktan evlenememesine tepki göstermek amacıyla 220 kilometre yürümek için yola çıktığını söyledi.

Boynuna, ''İki yıldır uğraşıyorum. Derdimi kimselere anlatamıyorum. Gülüm bile bakmaz oldu yüzüme. Şansımı kaderimi kıramıyorum. Önümde iki seçenek var, ya ölmek ya da sevdiğimle yaşamak. Ben de bu yola baş koydum. Ankara yolunda ya sevdiğimle yaşayacağım ya da öleceğim'' şeklinde yazı yazdığı pankartı asan Kaya, 1 haftada Ankara'ya ulaşmayı planladığını söyledi.

Kaya, geceleri yakın olduğu otel ya da pansiyonların yanı sıra ormanlık alanlarda konaklayacağını belirterek, ''Tepkimin derdime çare olacağına inanıyorum. Yetkililerden, evlenebilmek için maddi destek bekliyorum. Eylemime Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek son vereceğim'' dedi.