BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Portekizi imha planı

Türkiye bu maçı bekliyor. İlk maç çok önemli. Bunu bilen Terim işi sıkı tuttu. İmha planını oyuncularına anlattı.

Abone ol

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, Portekiz maçında uygulatacağı taktiği, Milliyet ortaya çıkardı. Dev mücadelede set savunması yapacak olan ay-yıldızlılar, rakibin silahları Ronaldo, Nani, Nuno Gomes, Deco ve Simao’yu hem alan hem adam markajıyla durduracak.

Ay-yıldızlı ekibin Teknik Direktörü Fatih Terim, Portekiz’le yarın gece oynayacağımız 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinin ilk maçında uygulatacağı taktiği büyük ölçüde belirledi. Terim’in büyük bir titizlik ve yardımcıları ile birlikte rakibin kasetlerini defalarca izleyerek hazırladığı planının şifrelerini Milliyet ele geçirdi.

SET SAVUNMASI

Tecrübeli hoca, önceki gün akşam yapılan antrenmanda futbolcularını saha ortasına toplayarak elindeki bilgisayar çıkışlı şemalarla yapılması gerekenleri tek tek anlattı. Fatih Terim’in, grubumuzun favorisi olarak gösterilen Portekiz’in etkili silahlarına karşı “Set savunması” planını uygulayacağı öğrenildi. Savunma planının anahtar faktörlerini tüm detaylarıyla sıralayan Terim’in, “Baskı altında oyun kurma” konusunda neler yapılacağını aktardığı da kaydedildi.

RAKİBİN YILDIZLARINA ADAM MARKAJI

Cristiano Ronaldo, Nani, Deco, Petit, Nuno Gomes ve Simao gibi yıldızlara karşı alan ve adam markajını aynı anda uygulamayı planlayan Milli Takım teknik patronunun, savunmada takım halinde bir bütün olarak hareket edilmesini istediği belirlendi.

Portekiz karşısında anahtar faktörleri dörde ayıran Fatih Terim, futbolcularından rakibi oyun içinde hataya zorlamalarını, markaj yapmalarını, tehlikeli bölgelerde rakip futbolculara top aldırmamalarını ve destek kademe yapmalarını gerektiğini anlattı.

Baskı altında oyun kurma konusunda yapılacakları da tek tek ifade eden deneyimli teknik adam, futbolcularına savunma pozisyona geçerken 4-5-1, hücuma kalktıkları sırada ise 4-3-3 sistemine dönmeleri talimatını verdi.

KASET İZLEDİLER

Portekiz karşılaşmasına sayılı saatler kala, Teknik Direktör Fatih Terim, Milli Takım’ın kapılarını dış dünyaya tamamen kapattı. Dün sabah ve akşam yapılan çalışmalar basına ve taraftarlara kapalı olarak gerçekleştirilirken, futbolculara otelde Portekiz’in kasetlerinin izletildiği öğrenildi. Terim ve yardımcılarının teorik çalışmalar sırasında oyunculara rakiple ilgili detaylı bilgiler aktardıkları kaydedildi.

Ay-yıldızlı ekipte iyileşen Tuncay Şanlı da antrenmana katılırken, önceki gün yapılan çalışmada hafif bir sakatlık yaşayan kaleci Rüştü’nün tedavisine devam edildi.