BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kenelerle valiliğe gitti

Kenelerle ilgili araştırma yapan Dr. Zati Vanasever kolunda kenelerle valilik binasına gidince ortalık karıştı.

Abone ol

Yozgat'ta kenelerle ilgili araştırma yapan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zati Vatansever, koluna yapıştırdığı kenelerle dün Yozgat Valisi'nin makamına gidince panik yaşandı.

Yozgat Tarım Müdürü ve Çevre Müdürü'nün de yer aldığı ziyarette öğretim görevlisi, keneyi validen sökmesini istedi. Ancak Vali Amir Çiçek, kendisinin dokunamayacağını söyleyerek özel kalem müdürüne talimat verdi.

Bunun üzerine Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, öğretim görevlisinin kolundaki keneleri iple ve parmaklarıyla çıkardı. Kenelerden bir tanesinin halının üzerine düşmesi üzerine kısa süreli panik yaşandı.

Kenelerin laboratuvar ortamında test edildiğini ve zehirsiz olduğunu söyleyen Vatansever, araştırmalarını detaylı olarak sürdürdüğünü belirterek, "Vücudumuzun herhangi bir bölgesine kene yapıştığında panik yapmamak gerekir. Çünkü her kenede zehir yoktur. Kene vücuttan ne kadar çabuk çıkartılırsa hastalık riski de o kadar azalır. Ayrıca Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının en büyük belirtisi halsizlik ve yüksek ateştir" dedi.

Tarık Yılmaz/Sabah