BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polisten neden soruyorsun dayağı

Şüpheli görülen iki işçiye polis kimlik sordu. İddiaya göre şahısların karşı sorusu polisleri çileden çıkardı.

Abone ol

Bursa'da iki kişi, polisler tarafından darbedildikleri iddiasıyla savcılığa başvurdu.

İddiaya göre gece saat 22.00 sıralarında Gençosman Telekom Baş Müdürlüğü önündeki üst geçitte bekleyen inşaat işçileri Rıza Çilingir (34) ile Yıldıray Kaya'nın (33) yanına gelen üniformalı iki polis, şühpeli gördükleri işçilere kimliklerini sordu.

Ç. ve K., polislere "Neden soruyorsunuz?" deyince olanlar oldu. İşçilerin iddiasına göre iki polis, önce biber gazı sıktıkları iki işçiyi darp etmeye başladı.

İşçiler, "Sadece iki polis değil, dayağın hemen ardından başka polisler de geldi. Hepsi birden bizi hastanelik edene kadar dövdü" dedi.

Dayağın ardından gözaltına alınıp hastaneye götürüldüklerini, sonra da hiçbir şey olmamış gibi serbest bırakıldıklarını öne süren iki işçi, Adli Tıp Kurumu'na giderek, rapor aldı. İşçilerden Rıza Çilingir'e 10 gün, Yıldıray Kaya'ya ise 20 gün iş göremez raporu verildi.

POLİSİN AÇIKLAMASI

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olay sırasında bölgede bulunan polis ekibinin bir travestiyi gözaltına almak istediğini, bu sırada Yıldıray K. ile Rıza Ç'nin memurlara karşı koyduğunu belirtti.

Yetkililer, bu nedenle gözaltına alınan zanlıların, sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi.