BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diş hekimlerinden kesikbaş öfkesi

İstanbul Diş Hekimleri Odası Oda başkanının işyerinin kapısına kesik köpek başı konulmasına tepki gösterdi.

Abone ol

İstanbul Diş Hekimleri Odası, Oda Başkanı Mustafa Düğencioğlu'nun muayenehanesinin kapısına kesik hayvan başı bırakılmasını kınadı.

İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Oda Başkanı Mustafa Düğencioğlu'nun olaydan birkaç gün önce tehdit telefonları aldığı ve bu durumun Cumhuriyet Savcılığına bildirildiği kaydedildi.
Bu tehdidin daha sonra Düğencioğlu'nun muayenehanesinin kapısına kesik hayvan başı bırakılması noktasına geldiğinin ifade edildiği açıklamada, konunun emniyet güçlerine iletildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı dile getirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bilindiği gibi meslek odaları, mesleğin gelişimi ve saygınlığı için çalışan kuruluşlardır. Bu çerçevede meslek odaları TBMM tarafından kabul edilmiş yasalar ve bu yasalar doğrultusunda hazırlanmış olan yönetmelikleri uygulamakla yükümlüdür. Bu uygulamalar kimi zaman yasalara aykırı hareket eden bazı kişilerin çıkarlarını zedeleyebilmektedir.

Oda Başkanımıza yapılan bu tür tehditler, aslında onun nezdinde odamıza ve tüm diş hekimliği camiasına yapılmıştır. Odamızın çalışmalarından rahatsız olanlar bilmelidir ki odamız, yasaların kendisine yüklemiş olduğu görevleri yapmaya devam edecektir. Bu çirkin tehdit olayını kınıyor, yetkililerden faillerin bir an önce bulmasını talep ediyoruz.''