BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.433,83
HABER /  EKONOMİ

Borsa yılın en yüksek seviyesinde

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) birinci seans kapanışında yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Abone ol

Yurtdışı borsaların rüzgârıyla yükselişini sürdüren İMKB dün 44.613 puandan kapandı. 20 Kasım’daki dibe göre borsada kaydedilen artış yüzde 110’a ulaştı

Yurtdışı borsalardaki iyimser hava, Merkez’i faiz indirimlerini sürdüreceğine yönelik açıklamalarla özellikle bankacılık hisselerine gelen alımlar endeksin hız kesmeden yükselmesine neden oluyor.

İMKB’nin dünya borsaları içinde en iyi performansı gösteren borsa olması dikkat çekiyor. Uzmanlar, özellikle yabancı alımlarının geldiğini belirtti. Nitekim, borsadaki yabancı payı 31 Temmuz itibariyle yüzde 66.09’e çıktı.

‘Yatırımcılar temkinli olmalı’
Borsadaki hızlı yükselişin aşırıya kaçtığını belirten A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, “Piyadasaki makro verilerden bağımsız bir yükseliş yaşıyoruz. Bu nedenle, yatırımcılar temkinli olmalı” dedi.

Dolar 1.45 lirayla 10 ay öncesine geriledi

Global risk iştahının artmasıyla uluslararası piyasalarda petrol ve altına talep geldi. Bunun etkisiyle dolar, başta euro olmak üzere diğer para birimleri karşısında değer kaybetti. Euro/dolar paritesinin 1.4416’ya yükselmesinin etkisiyle yurtiçinde de dolar, 1.4589 liraya geriledi. Dolar böylece, 10 ay önceki seviyelerine geriledi. Parite, bu yılın en yüksek seviyesine çıktı. Dolar yurtiçinde yılın en düşük seviyesine geriledi.