BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.454,21
HABER /  GÜNCEL

15 kadının cinliği SGKdan döndü

Devletin malı deniz yemeyen keriz.. Beleş maaş alabilmek için kadınlar da boşanma numarasına yatıyor.

Abone ol

Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Salih İlhan, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için hileli boşanma yoluna başvuran 15 kadına cezai işlem uygulandığını bildirdi.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine yapılan denetimlerde, bazı art niyetli kadınların ölen anne ya da babalarının emekli maaşlarını alabilmek için eşlerinden kağıt üzerinde boşandıklarının ve birlikte yaşamaya devam ettiklerinin saptandığını söyledi.

Bu kadınların çeşitli yaş gruplarında olduklarını, hatta birçoğunun komşusunun ya da akrabalarının bu kişilerin boşandıklarından haberi bile olmadığını ifade eden İlhan, ''2009 yılının ilk 6 ayında 15 bayanın hileli boşanma yoluyla devletten haksız kazanç elde ettiği tespit edildi'' dedi.

Bir çiftin evli olup olmadığını 5 yaşlarındaki çocuklarından öğrendiklerini kaydeden SGK İl Müdürü İlhan, ''Bir çift, kağıt üzerinde boşanıyor ama aynı evde yaşamaya devam ediyor. Yaptığımız kontrollerde de 5 yaşındaki çocuk babasının evden ayrılmadığını ve sürekli birlikte yaşadıklarını söyledi. Bu da bizim için bir delil teşkil ediyor'' diye konuştu.

Haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kadınlardan bugüne kadar ödenen maaşların faiziyle birlikte geri alındığını ifade eden İlhan, ayrıca 5510 sayılı kanun kapsamında cezai işlem uygulandığını kaydetti.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

SGK olarak, bu konuda denetimleri sıklaştırdıklarını belirten İlhan, oluşturulan bir ekip tarafından ihbarların değerlendirildiğini ve ihbar edilenlerin ikametgahlarının kontrol edildiğini vurguladı.

İlhan, haksız kazancı önlemek için başlattıkları denetimler doğrultusunda vatandaş ihbarı sayısının da fazla olduğuna dikkati çekerek ''Halkımız bu konuda oldukça duyarlı. Ancak şikayette bulunulurken ailenin ikamet adresinin tam olarak belirtilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu kişilere ulaşmakta güçlük çekiyoruz'' dedi.

Hileli boşanma yoluyla haksız maaş alanların sayısının sürekli arttığını ifade eden İlhan, böyle bir olaya karışanlara, yaptıkları hatadan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulundu.