BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  SPOR

Kulüplerin hoca tercihi yerli

Kulüpler, teknik direktör konusunda tercihlerini yeni sezonda ağırlıklı olarak Türk teknik adamlardan yana kullandı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda 12 Türk, 6 da yabancı teknik adam görev yapacak. 

YABANCI TEKNİK ADAMLAR

Yeni sezonda Turkcell Süper Lig'de 6 yabancı teknik adam görev yapacak, Almanlar 3 teknik direktörle başı çekiyor.

Christoph Daum Fenerbahçe, Thomas Doll Gençlerbirliği, Jürgen Rober de Gençlerbirliği'nde görev yapacak Alman teknik adamlar.

Ayrıca Galatasaray'ın başında Hollandalı Frank Rijkaard, Gaziantepspor'un başında Portekizli Jose Couceiro, Trabzonspor'un başında da Belçikalı Hugo Broos görev yapacak.

''4 BÜYÜKLER''DE DURUM

Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 4 büyük kulüpten 3'ü sezona yeni hocalarla başlarken, geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ise yoluna Mustafa Denizli ile devam edecek.

İspanyol Luis Aragones ile yollarını ayıran Fenerbahçe, eski teknik direktörü Alman Christoph Daum'u tercih ederken, Galatasaray'da Bülent Korkmaz'ın yerine Hollandalı ünlü teknik adam Frank Rijkaard, Trabzonspor'da ise geçen sezonun son haftalarında takımın başında bulunan Ahmet Özen'in yerine Belçikalı Hugo Broos görev yapacak.

8 KULÜP TEKNİK ADAMINI DEĞİŞTİRDİ

Turkcell Süper Lig takımlarının çoğunluğu, geçen sezonu tamamladığı teknik adamlarla yeni sezona başlayacak.

Ligde yer alan 18 kulüpten 10'u teknik direktör değişikliği yapmadan yeni sezona girerken, 8 kulüp ise çalıştırıcısını yeniledi.

EN İSTİKRARLISI BÜLENT UYGUN

Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde aynı takımın başında en uzun süre görev yapanı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun.

Kırmızı-beyazlı takımdaki menajerlik görevinin ardından, 5 Kasım 2006 tarihinde Karol Pecze'nin yerine teknik direktörlüğe getirilen Uygun, en istikrarlı teknik adam olarak ön plana çıktı.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Abdullah Avcı, Kayserispor da Tolunay Kafkas ile Turkcell Süper Lig'de 3. sezonlarına başlıyor.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Süper Lig'e taşıyan Avcı ayrıca, kulüpteki 4. sezonunu geçirecek.

LİGİN YENİLERİ

Ligin yeni takımlarından Kasımpaşa, kendisini Süper Lig'e taşıyan teknik adamla yoluna devam ederken, Diyarbakırspor ve Manisaspor ise teknik adam değişikliğine gitti.

Kasımpaşa'da Besim Durmuş görevine devam edecek. Coşkun Demirbakan ile yollarını ayıran Diyarbakırspor Ziya Doğan, Levent Eriş ile sözleşmesini yenilemeyen Manisaspor da Mesut Bakkal ile başarıyı kovalayacak.

Bu arada, ligin yeni ekiplerinden Diyarbakırspor, önce Nurullah Sağlam ile anlaştı, ancak daha sonra maddi sıkıntılar nedeniyle transferde sorun yaşayan kulüp ile Sağlam arasındaki yollar ayrılırken, göreve Ziya Doğan getirildi.

EN GENCİ BÜLENT UYGUN, EN YAŞLISI MUSTAFA DENİZLİ

Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en genci, Sivasspor'u çalıştıracak olan 38 yaşındaki Bülent Uygun.

Ligin en yaşlısı ise Beşiktaş'ın başında geçen sezon çifte şampiyonluk yaşayan 60 yaşındaki Mustafa Denizli olacak.