BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL

Yemekteyizin finali kırdı geçirdi

Yemekteyiz'in bugüne kadarki en heyecanlı yarışmacısıydı. Bu haftanın final günü çok renkli geçti..

Abone ol

İNTERNETHABER- Show TV'de yayınlananYemekteyiz’te böyle bir yarışmacı ne görüldü ne duyuldu. Yemek yoktu ama komedi ve kahkaha boldu.

En heyecanlı en panik yarışmacısı olarak Özlem, programın unutulmaz isimleri arasında yerini aldı. Yemek yapma sırası son gün onun evindeydi Yarışmacıları gülme krizine soktu, Sema Çelebi’nin gülmekten gözünden yaşlar aktı.

Bir haftalık maratonun en renkli yarışmacısıydı. Sakarlığı, heyecanı ve beceriksizliğiyle final gününe damgasını vurdu. Yemek yapmasını bilmediği apaçık ortadaydı.

Bütün bunlara aşırı heyecanı ve müthiş paniği eklenince Özlem, Sema Çelebi’nin deyişiyle “hayal gibi şaka gibi gece” yaşattı. ama deli cesaretiyle takdir topladı...

Menüyü hazırlarken gecenin renkli geçeceğinin sinyalini veriyordu zaten. Beklendiği gibi de oldu.

Eli ayağa birbirine dolaştı gece boyu masaya oturmadı, oturamadı. Kararsızdı, neyi nasıl yapacağını bilemedi. Hele bir buz kovası krizi vardı ki, yarışmacılar da ekran başındakiler de gülme krizine girdi.

Buz kovasını nasıl aradı?

[PAGE]



Yarışmacı Tarkan buz istedi ama ortada bir sorun vardı, buz vardı ama kovası yoktu. İşin aksi tarafı yeni kızartmaya konulan levrekler de tavadaydı.

Konuklara buz kabı “yok” diyemedi. Aradı taradı, dört dolandı mutfakta ama buz kabını bulamadı. Alt katta annesinden buz kovası almaya indi.

Kapı açıktı, balıklar da tavada kendi halinde kızarıyordu. Yarışmacılar bir başlarına 5-6 dakika öylece kala kaldılar.

Sait bey sonunda dayanamayıp “buz ya Allah lillah rızası için” diyerek isyan bayrağını çekmişti.. Tarkan merak edip mutfağa girdi çünkü Özlem’in sesi soluğu çıkmıyordu.

Tarkan merak edip mutfağa gidince film koptu. Ev sahibi ortada yoktu tavada yanan balıklara müdahale ederek balıkların iyice perişan olmaktan kurtardı.

Özlem eve gelince film koptu. İçeriden Sait Bey’in “Tarkan balıkları çevir” sesi duyuldu. Roller değişmiş Tarkan ocak başına geçmiş Özlem onu seyrediyordu.

Özlem iyice dağılmış, eli ayağı birbirine hepten karışmıştı.. Hem gülüyor hem de panik içinde ya yapacağını bilmeden sağa sola koşuşturuyordu.

Yarışmacılar ve Özlem arasında yaşanan renkli diyaloglardan sonra kahkaha tufanı koptu.

Sema Çelebi: -Özlem gel bir şey yemek istemiyoruz.

Özlem:-Geliyorum limon getireceğim bir dakika

Sema Çelebi: -Nereye gidiyorsun evladım bir yerlere kaçıyorsun

Özlem: -Buz kabı var ama nerede bulamıyorum

Tarkan: -Boş ver ya misafir umduğunu değil bulduğunu yer, rahat ol, ama Özlem balık yanıyor koş koş...




Al balığını gel Özlem..

[PAGE]



Özlem yeniden mutfağa girince yarışmacılar gülme krizine girdi. Dakikalarca güldüler, onlar masada Özlem kızarttığı yanmış balıkların başında gülüyordu.

Sonunda annesi buz kabını bulup kızına ulaştırdı. Özlem hanım “buz kabı geldi” diyerek müjdeyi verince “Heeyyy bravo” nidaları yükseldi, kocaman alkış aldı yarışmacılardan..

Sema: -Cidden iki tane sokak kapısı var birinden giriyor diğerinden çıkıyor

Tarkan: -Balıkların altını kapat

Özlem: -Balıkların altını kapadım gitmiyorum, kapıları kitliyorum

Sema: -Al balığını gel

Tarkan: -Ama pilavı da getirmeyi unutma ha..

İşte Tarkan’ın son cümlesi yarışmacıları koparttı, sinirler boşaldı ve yarışmacılar kahkahayı patlattı. Gülmekten yemek yiyemediler desek abartı olmaz herhalde.. Sema Çelebi’nin gözünden yaşlar geldi.




Sema Çelebi'den karides fırçası

[PAGE]



Dondurulmuş karides ıstakoz uzmanı Sema Çelebi’yi kızdırdı. Hazıra kaçan Özlem, taze karideslerle uğraşmaktan kaçınması Çelebi’yi öfkelendirdi. Çelebi “kızım koskoca Bodrum’da yaz günü insan nasıl dondurulmuş bir şeyi alır getirir ya” diyerek .Özlem’i bir güzel fırçaladı.

Bu kadar az kabiliyetle

Sema Çelebi Özlem’in performasını değerlendirirken söyledikleri ilginçti.

“Kendi çapında emek vermiş gerçekten iyi niyetli. İnsanın cesur olması lazım. Bu kadar az kabiliyetle böyle bir yarışmaya girme cesareti çok önemli. Yapamazsın ev kızı tipi değilsin. Gayret etme, başaramazsın. Bütün lüksleri temin edecek bir koca bul. Yoksa adam seni iki günde kapının önüne koyar."

 


Sütlü muhallebi bombası

[PAGE]



Özlem’in bombaları bitecek gibi değildi. Sıra tatlı servisine gelmişti ama ortada büyük bir sorun vardı. Çünkü sütlü muhallebi daha yapılmamıştı.

Yemekler yenmiş konuklar tatlıyı bekliyordu. Özlem mutfaktan çıkmayınca bu kez Sema Hanım içeri daldı. Ocakta gördüklerine inanamadı. Ağzı açıkta kalmış iki eli başında kendini mutfaktan dışarı attı.

Sema Çelebi “daha yeni ateşi yaktı sütlaç yapıyor” diyerek müjdeyi diğer konuklarına duyurdu.

Tatlıdan vazgeçildi yanında verilecek dondurmada karar kılındı. Ama bir sorun daha vardı. Dondurma buzdolabında yoktu, bir koşu inip annesinin kaldığı evden alıp geldi. Vişne ve Kara dut gibi iki sert dondurmayı yarışmacılar yüzlerini ekşiterek yemeye çalıştılar

20 bin TL'yi kim aldı?

[PAGE]



Yarışmanın galibi Gülşah oldu. Puanlamada birinci olan Sait Bey’in sadece 1 puan gerisindeydi. Yöresel yemekleriyle ön plana çıktı. Diğer 4 yarışmacıya göre farklı bir mekanda farklı lezzetler sundu. 25 yıldır restoran işleten Sait bey bildiği menüyü sunmuştu. Özlem haftanın bombasıydı. Sema Hanım istakoz, Tarkan da kuzu incik dışındaki menüsü yarışmacıları tatmin etmemişti.

Yarışmacıların birbirlerine verdikleri puanlar

Sait: 20
Sema: 19
Gülşah: 19
Tarkan: 18
Özlem: 8

Halkın SMS oylarıyla oluşan son puan durumu

Sait: 28
Sema: 23
Gülşah: 29
Tarkan: 24
Özlem: 10