BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  GÜNCEL

Polisler bunu yapmış olabilir mi?

Sancaktepe'de 5 polisin dövdüğü iddia edilen Hakan Yaman'ı yaralı halde sokak ortasında bıraktıklarını gösteren kayıt, savcılığa sunuldu.

Abone ol

Servis şoförüydü, olaylarla hiç ilgisi yoktu. O gece de oradan evine gitmek için geçiyordu. İddiaya göre eylemci sanıldı 5 polis tarafından dövüldü.

Ortada bir kamera kaydı var.. Ancak bu kayıt iddiaları ne doğruluyor ne de çürütüyor. Kayıttakilerin polis olduğu belli olmadığı ateşe atma iddiası da gerçek gibi durmuyor. 


dayak.20130626131451.jpgAvukat Elif Eylem Kınacılar, suç duyurusu dilekçesinde, Yaman'ın vücudunda kırıklar olduğunu, görme kaybı ve yanıklar bulunduğunu belirtirken, adli tıp raporunu da savcılığa sundu.

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun raporda Yaman'ın vücudunda yanık izleri olduğu belirtildi.

Görüntülerde, polislerin Yaman'ı yerde sürükleyerek, yolun ortasına nasıl bıraktıkları görülüyor.

Avukat Kınacılar'ın dün İstanbul Anadolu Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde "Hakan Yaman, 3 Haziran 2013 günü saat 22.30-23.00 sıralarında Sancaktepe Birgül Sokakta bulunan evine gitmek için Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nden geçmekte iken TOMA'da görevli 5 polis tarafından ölümüne kast edercesine saldırıya uğramış, gözünü kaybetmiş, ciddi bir şekilde yaralanmıştır." deniliyor.

GÖZÜNÜ ÇIKARDILAR İDDİASI

Polislerden birinin gözüne sert bir cisim sokmak süretiyle gözünün çıkarıldığı belirtilen dilekçede, yaralının o sırada yanmakta olan ateşin içine atıldığı ifade ediliyor.

Ancak görüntülerde Yaman'ın ateşe değil karanlık bir noktaya doğru sürüklendiği görülüyor. Videonun öncesi ve sonrasına ilşkin başka bir görüntü yer almıyor.

ATEŞTEN KENDİ ÇIKMIŞ

Dilekçede polislerin öldü zannederek olay yerinden uzaklaştığı daha sonra Yaman'ın kendi imkanlarıyla ateşten çıktığı ve çevredekilerin yardımıyla hastaneye götürüldüğü aktarılıyor.