BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tatile geldikleri Türkiye’de İngilizce öğretiyorlar

ABD’den İstanbul’a tatil için gelen üniversite öğrencileri, Güngören Belediyesi’nin Bilgievleri’nde öğrencilere gönüllü İngilizce öğretiyor....

Abone ol

ABD’den İstanbul’a tatil için gelen üniversite öğrencileri, Güngören Belediyesi’nin Bilgievleri’nde öğrencilere gönüllü İngilizce öğretiyor.
Güngören Belediyesi, ABD’den İstanbul’a tatil için gelen 6 öğrenciyi, Bilgievleri’nde ağırlıyor. Bilgievi Yaz Okulları kapsamında Güngörenli öğrenciler, ABD’li öğrencilerden eğitim alarak İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Hafta içi her gün saat 10.00 ile 13.00 arası eğitim gören öğrenciler, derslerde İngilizce konuşarak eğitim veren öğrencilerle anlaşmaya çalışıyor. Birbirinden farklı etkinliklerle derslerini gerçekleştirmeye çalışan iki öğrencide, öğrettiklerinin kalıcı olabilmesi için dersleri tiyatro ile canlandırarak, birbirlerine soru sorarak işliyor.

İNGİLİZCE İLE ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Güngören Belediyesi’nin Bilgievi’nde gönüllü olarak öğrencilere İngilizce dersi veren 20 yaşındaki Feriha Ghazi, ABD’de öğrenci olduğunu yaz tatilinde de 6 arkadaşıyla birlikte Türkiye’deki çocuklara İngilizce dersi verdiklerini söyledi. Öğrencilere İngilizceyi öğretirken çocukların öğrenme çabasına hayran kaldığını ifade eden Ghazi, çok fazla Türkçe bilmediğini buna rağmen, İngilizce ile anlaşmaya çalıştıklarını anlattı. Türk okullarındaki İngilizce dersleri hakkında düşüncelerini dile getiren Feriha Ghazi, şöyle konuştu: “Türkiye’de İngilizce derslerine giren hocaların hem İngilizce hem de Türkçe bilmesi gerekiyor. Çünkü çocuklar, İngilizce konuşmalardan çok anlayamıyorlar. Bu yüzden çocukların hem Türkçe hem de İngilizce bilen hocalarla ders almaları gerekiyor. Ancak bu üniversite öğrencileri için çok fazla önemli değil.”

İLK DEFA YABANCI BİRİNDEN DERS ALIYORUM
Okul kursuna gittiğini ancak bu kadar yararlı olmadığını söyleyen 5. sınıf öğrencisi Eren Can Çakır, ABD’li öğretmen sayesinde daha iyi İngilizce öğrendiğini belirtti. Eğitim veren hocaların Türkçe bilip bilmemesinin çok önemli olmadığını anlatan Eren Can Çakır, “Öğretmenlerimizin azıcık Türkçesi olsa bile biz azıcık İngilizce bildiğim için az da olsa anlıyoruz” şeklinde konuştu.
İlk defa yabancı birisinden ders aldığını dile getiren 8. sınıf öğrencisi Şevval Karal da, “Seneye SBS yok ama derslerin iyi olması için ailemle tatil yerine buraya geldim. Kendimi Bilgievi sayesinde İngilizce konusunda çok geliştiriyorum” dedi.
(İHA)