BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Polisi bana tecavüz ettiği için öldürdüm

Bursa'da 4 çocuk babası polis memurunu öldürdüğü için hakim karşısına çıkan kadın kendisine tecavüz edildiğini iddia etti.

Abone ol

BURSA’da evine gelen 4 çocuk babası polis memuru Mikail Kaya’yı (43) kendi tabancasıyla göğsünden vurarak öldürmekle suçlanan Şenay Ertan'nın (37) yargılanmasına başlandı.

ilk kez hakim karşısına çıkan Şenay Ertan, Mikail Kaya’nın kendisine tecavüz edip tehdit yağdırdığını bu yüzden elini kana buladığını söyledi. Mikail Kaya'nın eşi Sema Kaya ise "Hakim bey benim kocamı o baştan çıkardı" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi’nde geçen yıl kasım ayında meydana gelen olayda, Yavuz Selim Polis Merkezi’nde görev yapan Mikail Kaya, duygusal ilişki yaşadıkları iddia edilen eşinden boşanmış Şenay Ertan'ın Osmangazi İlçesi'ndeki evine gitti. Burada çıkan tartışma sonucu Şenay Ertan, iddiaya göre tabancasını masa üzerine bırakan Mikail Kaya'yı kendi silahı ile göğsünden yaraladı. Hastaneye kaldırılan Kaya yaşamını yitirirken, olayın ardından polise teslim olan Şenay Ertan ise çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

EVİMDE TECAVÜZ ETTİ

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Şenay Ertan'ın yargılanmasına başlandı. Öldürdüğü polis memurunun kendisine defalarca tecavüz ettiğini söyleyen Şenay Ertan, yaptığı savunmada şunları anlattı:

"Mikail Kaya bir yıl önce, borcumu ödemediğim için hakkımdaki yakalama kararı nedeniyle evime geldi. Ben de paranın eksik olan az bir miktarını tamamlayıp bir gün sonra yatıracağımı söyledim. Bir gün sonra paramı ödedim, bilgi vermek için polis merkezine gittim. İki gün sonra işyerime gelen Mikail, 'Evinizde çakmağımı unutmuşum' dedi. Akşama kadar oturdu. Gitmek bilmedi. Bende 'Çıkın' diyemediğim için kızımla bir üst kattaki evime onu davet ettim. Gece Karabük'te üniversite eğitimi gören oğlum telefon açıp, hastalığından dolayı Bursa'ya gelmek üzere yola çıktığını ve onu almamı bana söyledi. Ben de kızımı yalnız bırakmamak için, evimin yakınında bulunan evli olan diğer kızımın yanına gönderdim. Bunu fırsat bilen Mikail bana evde tecavüz etti. Susmam için tehditler yağdırdı, hatta tabancasının kabzası ile yüzüme vurdu. Korkmuştum. Gece oğlumu birlikte terminalden aldık. Aynı gece bizimle evimde kaldı. Hatta kendisinden rahatsız olan oğluma, 'Annen bizim için istihbarat elemanı olarak çalışıyor. Ben de onun can güvenliğini sağlıyorum' dedi.

4 GÜN BOYUNCA EVİNE KAPATTI

Mikail Kaya’nın kendisini istemediği halde istihbarat elemanı olarak kullandığını ve bir defasında karısı şehir dışında olduğu sırada zorla evine götürüp kapatarak 4 gün boyunca tecavüz ettiğini öne süren Ertan şöyle devam etti:

"Cinayetten bir kaç gün önce yine evime gelip bana saldırdı. Bende hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Olay akşamı aynı şekilde yine evime geldi. Masa üzerinde bıraktığı silahını alarak beni rahat bırakmasını aksi halde kendisini vuracağımı söyledim. Gülerek bana, 'Sen mi vuracaksın?' diye sorunca tabanca ateş aldı. Namusumu temizledim" şeklinde konuştu.

BENİ EŞİMDEN AYIRMAYA ÇALIŞIYORDU

Duruşmada ifade veren Mikail Kaya'nın eşi Semra Kaya ise Sema Ertan'ın yalan söylediğini öne sürerek şöyle dedi:

"Benim kocamı o baştan çıkartı. Mikail'in, kendisinin ev kirasını ve bazı faturalarını ödediğini biliyordum. Geçtiğimiz sevgililer gününde kocama mesaj attım. Mesaja o bakmış ve bana, 'Sevgilimle sevgililer gününü kutluyoruz' yazılı mesaj gönderdi. Sonra telefon açıp kocamın banyoda olduğunu söyledi. Ev adresini öğrendim. Konuşmak için yanına gittiğimde Şenay iki kızı ile beni dövdü."

Semra Kaya'nın avukatı da, sanığın gerçekleri söylemediğini kaydederek, öldürülen Mikail Kaya'nın, Sema Ertan ile daha önceden tatilde çekilen fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelendi.