BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücüler Bahçeli'ye isyan etti!

Bahçeli'nin Bursa mitinginde gaza getiren sözlerine Ülkücülerden tepki yağdı.

Abone ol

Bahçeli'nin Bursa mitinginde "Vur de vuralım, öl de ölelim" sözlerine "Onun da zamanı gelecek" diyerek sokaklara çağrı yapmasına Ülkücülerden tepki yağıyor.

Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Av. Hasan İlter, telefonla bağlandığı Kudüs TV'de, Bahçeli'ye sert eleştirilerde bulundu. İlter, MHP'nin Bursa mitinginde atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sözlerini dehşet verici olarak değerlendirdi.

"BU SÖZLER 12 EYLÜL ÖNCESİNİ HATIRLATIYOR"

Hasan İlter, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Siz kimi vuruyorsunuz? Kimin için ölüyorsunuz? Hangi gayeyle vuruyorsunuz, hangi gayeyle ölüyorsunuz? Eğer vuracak biri varsa devletin askeri var polisi var, gerekirse onlar vurur. Bize bu sözler 12 Eylül öncesi kargaşayı, zulmü hatırlatıyor. 12 Eylül öncesinde de Ülkücü gençler bu tarz sözlerle karşı tarafa düşman olarak gösterildi. Hayali bir düşman oluşturuldu.

"DARBECİLER CEPLERİNİ DOLDURDU"

Bu sözlerle gençler birbirine düşürüldü. Bunu fırsat bilen darbeciler de gelip darbe yaptılar. Darbeciler ceplerini doldurup gittiler. Yine zarar gören, ülkücüler oldu, solcular oldu. Şimdi ne yapılmak isteniyor bunu anlayabilmiş değilim. Ayrıca bir hukukçu olarak bu tür söylemlerin suç teşkil ettiğini kanaatindeyim.

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Ben ülkücü harekete sesleniyorum. Bu tarz provokelere gelmeyelim. Ülkücü hareket her zaman bu tarz olaylarda zararlı çıkmıştır. Biz fikir hareketiyiz, terör grubu değiliz. Bu tarz demeçler vermekten kesinlikle kaçınılmalıdır."