BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.394,97
HABER /  SPOR

Polis Schuminin peşinde

Alman polisi, Formula 1 Dünya Eski Şampiyonu Schumacher'in peşine düştü.

Abone ol

Polis, Schumacher'in uçağa yetişmek için taksi kullanarak yasaları çiğneyip çiğnemediğini araştıracak. Ayrıca, Schumacher'in taksisini kullanmasına izin veren Tuncer Yılmaz da sorgulanacak.

Schumacher'in, eşi Corinna ve çocuklarıyla birlikte özel jetiyle Almanya'nın Coburg kentine geldiğini, buradan da karayoluyla Kronach kentine geçerek, bir köpek aldığını kaydedildi. Schumacher'in, dönüş yolunda, Opel marka otomobile sahip olan Tuncer Yılmaz'ın taksisine bindiği ve aracı bir süre sonra kendisinin kullandığı belirtildi.

Bu olayın ortaya çıkması ardından polis, Schumacher'in anayol yasaları ihlal edip etmeyeceğini araştırmaya karar verdi. Polis, Schumacher'in taksisini kullanmaya izin veren Tuncer Yılmaz'ı sorgulayacak.

Alman Bild gazetesi, polisin Yılmaz'ı sorgulayacağını ve Schumacher'e ceza verilebileceğini yazdı. Coburg Trafik Yönetimi Başkan Yardımcısı Kai Holland, "Yaşananlar, ulaştırma yasalarına aykırı. Konuyu çözmek için Yılmaz ile görüşeceğiz." dedi.

Schumacher'in menajeri Willi Weber, gelişmelere şaşırdığını belirterek, "Yılmaz'ı cezalandırmak çok saçma. Yılmaz, Schumacher'e yardım etti. Keşke, bütün taksiciler böyle olsa." dedi.