BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.425,02
HABER /  DÜNYA

Filistinde 3. intifada

Hamas 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Meşal mesaj yayınladı.

Abone ol

Hamas'ın Şam'daki lideri Halid Meşal, Filistinlilerin "üçüncü veya dördüncü intifadayı başlatacak durumda olduğunu" belirtti.

Meşal, kuruluşunun 20. yıldönümünü kutlayan Hamas'ın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Zafer bizim olana kadar halkımız üçüncü veya dördüncü intifadayı başlatacak durumdadır. Hamas'ın çıkmazda olduğunu düşünenler yanılıyor, meşruiyetin uluslararası destekten ileri geldiğini düşünenler de yanılıyor, oysa halktan gelmektedir" dedi.

Meşal, Hamas'ın 20. kuruluş yıldönümünün, "zor şartlar altında" ve Hamas'ın geçen haziranda El Fetih'le girdiği çatışmada Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçirmesinden sonra abluka altına alınan bu bölgede "kuşatılmış halde bulunan Filistinliler için acı verici bir durum içinde" kutlandığını söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri de bu kutlamaların Hamas'ın halk desteğini kaybettiğine ilişkin yapılan açıklamalara verilecek kesin bir cevap olacağını belirtti. Bu arada, Hamas'ın 20. kuruluş yıldönümünü kutlamak için on binlerce Filistinlinin Gazze'nin merkezinde toplandığı bildirildi.