BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  GÜNCEL

Bambamın ölüm nedeni

''Bambam'' lakaplı eski basketbolcu Halil İbrahim Kuzucu toprağa verildi.

Abone ol

İzmir'de önceki gün vefat eden ''Bambam'' lakaplı eski basketbolcu Halil İbrahim Kuzucu'nun (45) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Kuzucu için Beylikdüzü Fatih Camii'nde düzenlenen törende, eşi Nazlı, kızı Gamze, oğlu Hamza, annesi Fadimana, kardeşleri Celalettin, Ahmet, Nurullah ve Hüseyin Kuzucu taziyeleri kabul etti.

Kuzucu'nun cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından götürüldüğü Kavaklı Mezarlığı'nda defnedildi. Televizyon şovlarıyla da tanınan ve Türk basketbolseverlerin ''Bambam'' ismini taktığı Halil İbrahim Kuzucu'nun cenazesine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Reha Muhtar, Saadettin Teksoy, Emin Varol ile Kuzucu'nun birlikte oynadığı Oyak Reno basketbol takımından arkadaşları katıldı. Kuzucu'nun eşi Nazlı Kuzucu, cenaze namazından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, basında çıkan ''şaibeli ölüm'' yazılarına son verilmesini isteyerek, şunları kaydetti:

''Halil İbrahim'i rahat uyutalım. Şaibeli hiçbir şey yok. Başhekim bana, Halil İbrahim'in geçen yıl yaşadığı bir hastalık sonucu kalbindeki damarı büyük bir kan pıhtısının tıkadığını, kalbinin o anda durduğunu, kendisinin hastaneye ölü geldiğini söyledi. Kesinlikle şaibeli ölecek bir insan mıydı Halil İbrahim? Halil, aramızdan bir kalp krizi sonucu ayrıldı. 'Meşhur bir adam' dediler. 'Başka bir şey olabilir mi?' dedi doktor.

Bir otopsi yapılmasını istedi. Bunun sonucunda da kesinlikle yere düştüğü, kafasını yere vurduğu ve kafasında 3,5 santimetrelik bir çökme oluştuğu, bunda da kimsenin kastı olmadığı dükkanında çalışan çocuklar, şahitler tarafından belirlendi. Onu seven bütün insanlara, Türkiye'de onun için ağlayan bütün insanlara şükranlarımı bildiriyorum.''

Kuzucu'nun, Oyak Reno'dan takım arkadaşı Hakan Onan da çok üzgün olduğunu belirterek, ''Hiç beklemediğimiz bir olay. Aramızdan ayrılması bizi gerçekten üzdü. Çok iyi bir insandı. Tarif edilemez. Türk milletinin başı sağolsun'' dedi. Basketbol camiasından kimseyi cenazede görememekten yakınan Onan, ''İyi günde hep beraber oluyoruz, güzel şeyleri paylaşıyoruz. Böyle acımızı, kötü günümüzü de paylaşmak isterdim. Basketbol camiasının da burada olmasını isterdim. Bu acı hepimizin acısı'' şeklinde konuştu. Kuzucu, önceki gün 1. Kordon'daki restoranında fenalaşmış, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda ölmüştü.