BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.459,45
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenler tavuğa talim

Kurban alamayan öğretmenler protesto için tavuk satışı yaptı.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), hükümetin öğretmenlere verdiği maaş zammını ve öğretmenlerin Kurban Bayramı'nda kurbanlık alamamasını protesto etmek için ''tavuk satışı'' yaptı.

BES Başkanı Gürkan Avcı, Kızılay'da yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlerin aldıkları ücretlerden dolayı zor günler geçirdiklerini ileri sürdü. Milli Eğitim Bakanlığının ek ders ücretlerini tırpanladığını iddia eden Avcı, bakanlığın ek ders ücretleri konusundaki yeni uygulamasıyla, sevk alınan günlerde, dini bayramlarda ve hafta içi tatil günlerinde o günün değil, tüm haftanın ek ders ücretlerini kestiğini söyledi.

Bu uygulamanın durdurulmaması nedeniyle 18 Aralık Salı günü eylem düzenleyeceklerini belirten Avcı, o gün içinde iş bırakacaklarını, okulları boşaltacaklarını bildirdi. Öğretmenlere ve diğer kamu çalışanlarına hükümetçe verilen yüzde 2'lik zammın yetersiz olduğunu belirten Avcı, Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde öğretmenlerin kurbanlık alamamalarından dolayı üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Avcı, öğretmenlerin kurbanlık alamamalarını ve hükümetçe verilen zammın yetersizliğini protesto etmek için kurdukları tavuk pazarında satış yapacaklarını söyledi. Konuşmanın ardından, sendika üyelerince öğretmenlere mizansen olarak tavuk satışı yapıldı.