BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  POLİTİKA

Sarkozye sözü var

Sarkozy'nin olumsuz tavrı Başbakan Erdoğan'a soruldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Avrupa Birliği (AB) ile ilgili sürecimizde ben herhangi bir endişe taşımıyorum ve şu andaki zirve neticesinde, oradaki ifadeleri de, ben doğrusu çok çok önemsemiyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) 23. Genel Kurulu'na katıldı. Genel kurulun yapıldığı otelden çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''AB'nin Lizbon Zirvesi'nde aldığı kararlar ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin tutumu'' ile ilgili soruya şu karşılığı verdi:

''Benim Sarkozy'e verilmiş bir sözüm var. 'Medya aracılığı ile sizinle konuşmak istemiyorum. Siz de medya aracılığı ile benimle konuşmayın' dedim. 'Farklı şekilde yaparsak birbirimizi yanlış anlarız.' Ancak, temel ilke olarak, ben şunu söyleyeceğim; Avrupa Birliği ile ilgili sürecimizde ben herhangi bir endişe taşımıyorum ve şu andaki zirve neticesinde, oradaki ifadeleri de, ben doğrusu çok çok önemsemiyorum. Zira bizim yolculuğumuz devam ediyor. Kararlı adımlarla, emin adımlarla gidiyoruz.

Biz, Türkiye olarak, şu anda Avrupa Birliği sürecinde kaybediyor muyuz, kazanıyor muyuz? Bu soruyu kendimize sormamız lazım. Ben, Türkiye olarak kazandığımıza inanıyorum. Kaybettiğimize asla inanmıyorum. Bu ay sonu itibari ile de fasıllar noktasında önemli gelişmelerin olacağını bekliyorum. Önümüzdeki aylar içesinde zaten AB üyesi liderler ile geniş veya dar kapsamlı özel görüşmelerimiz olacak.

Bu görüşmelerde yine bu konuları biz kendileri ile görüşeceğiz. Kimse gelecek 10 yılın garantisi içinde değil. Yani bugün burada olanlar yarın bir başka yerde olabilirler. Bugün bizler varız, yarın olmayabiliriz. Ve bu tür, böyle kelimeler ülkelerin gelişlerini değiştirir ama aynı zamanda da değiştiremez. Bunu da böyle bilmemiz lazım.''