BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Bu da köpek SINAVI

Çoban köpekleri itaat, iz takibi, koruma ve dayanıklılık sınavında.

Abone ol Alman Çoban Köpekleri Spor Derneğince Antalya’da düzenlenen sınavda, Türkiye’nin en iyi Alman çoban köpeği seçilecek.

Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI) Hakemi Avusturyalı Josef Ostertag’ın kontrolünde, Varsak beldesinde düzenlenen sınava 30 köpek katıldı.

Avusturyalı hakem, köpeklerin itaat, iz takibi, koruma ve dayanıklılık derecelerini ölçtü.

Zaman zaman sahiplerini dinlemeyen köpeklerin ilginç görüntüler oluşturduğu yarışmada, Pango ve Oli isimli iki yavru çoban köpeği ilgi odağı oldu.

Alman Çoban Köpekleri Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş, sınavın Türkiye’de eğitimli köpek sayısını artırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Sınavı geçen köpeklerin, uluslararası geçerliği olan sertifikalar alacağını bildiren Karataş, bu belgeyi taşıyan köpeklerin ise üretim için elverişli olduğunun belgelendiğine dikkati çekti.

Karataş, çeşitli etkinliklerle özellikle Alman çoban köpeğinde kaliteyi artırmayı hedefleyen projeler geliştireceklerini kaydetti.

Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI) Hakemi Avusturyalı Josef
Ostertag da Türkiye’de ilk kez bir sınava katıldığını belirterek, "Sınavlarda köpeklerin karakterini, kontrol altında tutulup tutulmadığını ve itaatlerini inceliyoruz. Köpeğin sağlıklı olup olmadığı da değerlendirmeye alınıyor" dedi.
Ostertag, Türkiye’nin de köpek eğitiminde iddialı olduğunu gözlemlediğini sözlerine ekledi.

İki gün sürecek sınavda dereceye giren köpeklere üretim izni sertifikası verilecek. Köpekler, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.