BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polis eşini aşığına öldürttü!

Polis eşini 19 yaşındaki sevgilisine öldürten Canan Sezer, 'verilecek ceza umrumda değil' diyerek herkesi şaşırttı.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta, kayınpederinin evinde ensesinden vurularak öldürülen polis memuru 37 yaşındaki Levent Sezer’in eşi 27 yaşındaki Canan Sezer, olaydan sonra intihar eden katil zanlısı sevgilisi 19 yaşındaki Medeni Akdeniz’i azmettirdiği iddiasıyla yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Dava 2’inci celsede son bulurken, Canan Sezer'in “Verilecek ceza umurumda değil” demesi şaşırttı.

Manisa’nın Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Levent Sezer, 24 Aralık’ta Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta kayınpederi Ahmet Yıldırım’ın evinde ensesinden vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olaydan 2 gün sonra intihar eden aynı mahallede market işleten Medeni Akdeniz’in, polis memurunu öldürdüğü anlaşıldı.

Akdeniz ile gizli ilişki yaşadığı ortaya çıkan Canan Sezer de eşini öldürttüğü iddiasıyla tutuklandı. Sezer, daha önceki ifadelerinde eşinin kendisini aldattığını, iç çamaşırlarını sevgililerine giydirdiğini, 1996’da eşinin İstanbul’da görev yaptığı dönemde, Karakol Amiri olarak bildiği İbrahim adlı kişinin evine gelerek kendisine tecavüz ettiğini, eşinin buna ses çıkartmadığını, bu duygusal boşluk sırasında tanıştığı Medeni Akdeniz ile ilişkiye girdiğini, Akdeniz, kendisini kıskandığı için eşini öldürdüğünü, bu konuda da sevgilisine yardım ettiğini itiraf etti. Hakkında ‘Eşini tasarlayarak öldürmeye azmettirmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasıyla istemiyle dava açılan Sezer, bugün Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

TAKDİR EDİLEN BİR KİŞİ DEĞİLDİ

Duruşmada son sözleri sorulan Canan Sezer, sevgilisinin öldürdüğü eşinin takdir edilen bir kişi olmadığını ileri sürerek, "Ailesi bile takdir etmemektedir. İçlerinde evlat acısı hissettiklerini düşünmüyorum. Verilecek ceza da umurumda değil. Ancak bir gün çocukları, ‘Baba bunu neden bize yaptın’ diye eşime soracaktır. Ben eşimi sevmediğim için pişmanım. Sevmiş olsaydım, bana yaptıklarından sonra ben onu kendim öldürürdüm. Teşekkür ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, Canan Sezer’i ‘Planlayarak nikahlı eşini öldürtmek suçundan’ ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet bu cezayı, Sezer’in duruşmadaki samimi itirafları nedeniyle ‘ömür boyu hapis cezasına’ çevirdi.