BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polis amirine dolandırıcılık baskını

Bursa'da otomobil pazarlığı yapıp kapora aldıktan sonra ortalıktan kaybolan biri polis amiri 9 kişi yakalandı.

Abone ol

Bursa'da, otomobil pazarlığı yaptıkları çok sayıda kişiden 'kapora' aldıktan sonra kayıplara karıştıkları iddia edilen, aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 9 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bir suç örgütünün gazete ve internet sitelerinde yer alan ''satılık otomobil'' ilanlarıyla çok sayıda kişiyi dolandırdığı ihbarını alan güvenlik güçleri çalışma başlattı.

Polis, zanlıların gazete ve internet sitelerine ''satılık otomobil'' ilanı verdikleri araçlara müşteri çıkan kişilerden ''kapora'' adı altında 500 ile 2 bin lira arasında para aldıklarını daha sonra bu kişilerin ''satışı yarın noterden yaparız'' dedikten sonra araçla birlikte kayıplara karıştıklarını tespit etti.

Polis ''Kapora'' adı verilen operasyonda Bursa Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Hasan K. ile birlikte 27 suçtan kaydı bulunan Kemal Bülent Ü. (35), Murat Ç. (40), Şener Ç. (37), Aziz Ferdi U. (25), Ömer Ç. (21), Vedat Ç. (37), Fevzi Ç. (40) ve Mehmet Hanifi D. (40) gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde açığa alınan emniyet amirinin, suç örgütüne yardımcı olduğunun belirlendiğini bildirildi.

Zanlılar tarafından bu yolla dolandırıldığı öne sürülen 45 kişinin Bursa Emniyet Müdürlüğüne başvurduğu öğrenildi.

Gözaltındaki 9 kişi, sorgulamalarının ardından ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında dolandırıcılık yapmak ve örgüte yardım etmek'' suçlarından adliyeye sevk edildi.