BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,40
HABER /  SPOR

Platini o futbolcuyu sordu

O Milli Takım'da yoktu. UEFA Başkanı'nın dikkatini çekti. Erzik'e onu sordu. Bakın o kim?

Abone ol

A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı nefes kesen mücadeleyi protokol tribününde Şenes Erzik'le birlikte izleyen UEFA Başkanı Michel Platini, "Böyle bir takım görmedim. Son 15 dakikalık oyuna kimse dayanamaz. Kupayı alırsınız" dedi. Platini Fatih Tekke'nin niye Milli Takım'da olmadığını da sordu.

BÖYLE BİR TAKIM SEYRETMEDİM

Platini maçtan sonra Türk Milli Takımı'nın kazanma azmine ve ortaya koyduğu futbola hayran kaldığını söyledi. UEFA Başkanı Erzik'i tebrik ederken “Bu son 15 dakikadaki futbolunuzla önünüzde kimse duramaz. Bu kadar yıldır futbolun içindeyim böyle bir maç ve takım seyretmedim' övgü dolu sözler etti.

ARDA VE NİHAT'LA YARI FİNALİ GEÇERSİNİZ

Platini, "Böylesine üst düzey organizasyonlarda iki farklı yenilgiden maçın çevrilmesi kolay kolay raslanılamaz. Son 15 dakikada ortaya koyduğunuz tempoya turnuvada cevap verecek ekip yok.

Fransa'nın turnuvada kalması çok zor. Ama Türkiye devam ediyor. şampiyonanın en güzel maçını izledik. Arda ve Nihat'la çeyrek finali geçersiniz. Yarı finalde Portekiz'den rövanşı alırsınız" dedi.

ZENİTLİ TÜRK NEREDE?

UEFA Başkanı Michel Platini ayrıca, Erzik'e kadroda göremediği Fatih Tekke'yi sordu. Türkiye'nin maçı yenik götürdüğü sırada yanındaki Erzik'e dönen Platini, “Zenitli Türk nerede' diye sordu. Fransızların efsane futbolcusu “Kadroda yok' cevabını alınca çok şaşırdı.

Kaynak: Yeni Şafak