BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli kimi tehdit etti?

MHP lideri sakin başladığı grup toplantısında ses tonunu yükseltti. İşte Bahçeli'ye ses tonunu yükselttiren şey!

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu Genel Başkan Devlet Bahçeli sakin başladığı grup toplantısında ses tonunu yükseltti, AK Parti'nin atadığı üst düzey bürokratlara seslendi. Bahçeli, "yaşananları bir köşeye not ettik" derken, bürokratlara da "ayağınızı denk alın" mesajı gönderdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında bugün bir araya geldi. Milletvekillerinin alkışları arasında kürsüye gelen Bahçeli'nin ilk gündem maddesi geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Cengiz Aymatov oldu. Bahçeli Türk dünyası için çok önemli bu değerli insanı kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen öğrenci seçme sınavıyla ilgili yaptığı eleştirilere de değinen Bahçeli, sistemde bazı düzenlemelerin eğitim sistemi için şart olduğunu ifade etti. Parti programlarında bu konuyla ilgili bir çok düzenlemenin ayrıntılarıyla yer aldığını söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın eleştirilerini de samimi bulmadığını ifade etti. Bahçeli, "Sayın Başbakan, kendi iktidarında yapılan altı ÖSS'nin ardından, ilk kez sınav sistemini eleştirmiştir. Bunu anlamak mümkün değildir. Altı sınavın ardından, kalkıp ülkedeki üniversiteye giriş sınavını "garabet" olarak nitelemek en büyük garabettir." dedi.

Grup toplantısında AK Parti'nin siyasi anlayışının Türkiye'yi kırılgan bir siyasi fay hattının üzerine konumlandırdığını ifade eden Bahçeli, Erdoğan'ın; kişisel ihtiraslarını, "hizmet ediyorum" gibi basit ifadelerle örtmeye çalıştığını iddia etti. Konuşmasında Erdoğan'ın siyasi anlayışının Türkiye'yi büyük bir güven bunalıma sürüklediğini kaydeden Bahçeli,"Erdoğan'ın, "Ankada'ki karanlık senaryolarda biz yokuz" sözleri, başbakanın siyasi gelişmelerden; ne kadar habersiz olduğunu göstermektedir. Anlaşılan o ki kurumlarla mesafeli, milletle kavgalı Erdoğan, sebebi olan kaostan sıyrılmaya bu tür basit ifadelerle sıyrılmaya çalışmaktadır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılacağı yönündeki var olan eğilimin, AK giderek arttığını söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Bu trenden inenler bir daha aramızda olamaz" sözlerini hatırlattı.

Bu sözlerin daha önce devrilen bir trenden kaçarak başka bir trene binen Erdoğan tarafından söylenmesinin acı bir tesadüf olduğunu kaydeden Bahçeli, "Birkaç ay sonra akibeti dahi bilinmeyen bir hükümetin, ne kadar başarılı olacağını milletin takdirine bırakıyorum. Böyle bir hükümet, ülkeyi koasa götürür." dedi.

Kadrolaşmaya dikkat!
Konuşmasında, Ak Parti'nin hükümet olma anlayışının; devleti ele geçirme alışkanlığı gören bir insiyatifle uyum gösterdiğini iddia eden MHP lideri, 2002 yılında başlayan kadrolaşmanın bugünde devam etttiğini söyledi. Bu anlayışın, niteliksiz birçok insanın memur olmasını sağladığını da belirten Bahçeli, "Nitelikli olanlar ise bir şekilde ya istifaya zorlanmış yada zor koşullarda yaşamaya mahkum etmiştir. Görevden alınan bürokratların çoğunun milliyetçi olması AKP'nin siyasi DNA'sının en güzel göstergesidir. Şimdi gemi azıya alanlara sesleniyorum. Bizden-sizden ayrımı yaparak milleti ezen bürokratlar unutmayın ki MHP, bunların hepsini not etmiştir. Bugünden itibaren bu yanlıştan dönün. Devlet kadrolarında milliyetçi kıyımı yapan bürokratların bu yaptıkları yanına kalmayacaktır." dedi.