BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.457,77
HABER /  POLİTİKA

SHP batakta umut piyangoda

SHP zor günler yaşıyor. SHP lideri Karayalçın, parasız kalınca çareyi piyango biletlerinde buldu!

Abone ol Hazine yardımı alamayan SHP, zor durumda. Partinin giderleri için evini satan Genel Başkan Murat Karayalçın, eşine ait evde oturuyor. Karayalçın, "Emekli maaşımdan başka bir gelirim yok." diyor. Zor günleri, yemek organizasyonları ve piyango biletleriyle aşmayı planlıyor.

2005 yılında CHP'den 4 milletvekili transfer ederek, 1,5 milyon YTL civarında Hazine yardımı alan SHP, üç yıldır neredeyse tüm giderlerini bu paradan karşılıyor. Ancak kasa boşaldı. Parti yönetiminin kurultaya sunduğu mali raporda, kasada 167 bin YTL civarında para kaldığı belirtildi. Karayalçın, "Maddi açıdan çok kötü durumdayız. Bu sıkıntıları yemek organizasyonları ve piyango biletleriyle aşmaya çalışıyoruz." dedi.

SHP, yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen tüm yöneticilerinin mal varlıklarını 'şeffaf siyaset' adına resmi internet sitesinden duyurdu. Önceki hafta yapılan 3. olağan kurultay sonrası şekillenen yeni yönetim kademesinin mal varlıkları sitede ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Son kurultayda parti yönetimine giren isimlerin maddi durumları, partinin aksine son derece iyi.

Parti yöneticileri arasında neredeyse en fakiri Karayalçın. 2004 yılında Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğu dönemdeki mal beyanında, iki adet kooperatif hissesi, bir daire, bir araba ve bir miktar parası olduğunu belirten Karayalçın, partisinin son kurultayı sonrasında verdiği beyanda, bir kooperatif hissesi, eşi adına kayıtlı bir daire ve bir arabası olduğunu kaydetti.

Parti yöneticilerinin mal varlığı internette yayınlandı


SHP'nin internet sitesinde partinin üst düzey yöneticileri ve eşlerine ait mal varlıkları şöyle açıklandı:

Uğur Cilasun (Genel Sekreter): 2 ev, bir işyeri, 3 kooperatif hissesi, bankada para.

İlhan Göğüş (Genel Sayman): Apartman, yazlık, 3 daire, kooperatif hissesi, 4 araba, bir tekne, bankada para, şirket hissesi.

Memet Yula (Genel Başkan Yardımcısı): 2 daire, 2 yazlık, 3 kooperatif hissesi, tarla, yayla, kavaklık ve arsa, matbaa şirketi, 5 adet araba.

Mehmet Gülcegün (Genel Başkan Yardımcısı): 5 daire, 2 büro, arsa, kooperatif hissesi, 3 araba, 1 kilo altın. Bankada para.

Ümran Göçen (Genel Sekreter Yardımcısı): 2 ev, bir dükkan, iki ayrı şirkette hisse, kooperatif hissesi, bankada para.

Leon Rafi Bilal (MYK üyesi): 2 daire, 2 mağaza. Vadeli tasarruf hesabı.

Ahmet Güryüz Ketenci (PM üyesi): 1 yazlık, 2 araba, Taksim'de işyeri, Bahçeşehir'de bahçeli ev, Rize'de arsalar.

Nurettin Kızılkan (PM üyesi): Toplam 19 daire, villa, arsa ve otomobil.

Eyüp Ünal (PM üyesi): 2 daire, 2 yazlık, araba, döviz ve ziynet eşyası