BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın yeni hedefi onlar

PKK'nın Bingöl'de gerçekleştirdiği iki ayrı saldırı sonrasında örgütün yeni eylem planının ayrıntılarına ulaşıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğretmenleri yeniden hedef ilan etti. MHP'li Mehmet Şandır ise Hakkari'de baskı nedeniyle eğitimi başlayamadığını iddia etti. Şandır, velilerin kendilerinden Ankara'da okul ayarlaması için aradığını savundu.

Plan istihbarat birimlerinin deşifre etmesiyle açığa çıktı. PKK'nın yeni planını ayrıntıları Star gazetesinde yer aldı.

"ÖĞRETMENLER KAÇIRILSIN"

Kandil’den tüm örgüt birimlerine gönderilen talimatta, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan öğretmenlerin kaçırılması talimatı verildi. 

"SURİYE SINIRINDAKİ KARAKOLLARA SALDIRIN"

Kandil,  Suriye sınırındaki karakollara saldırılmasını da istedi. Terör örgütünün yönetici kadrolarının yer aldığı Kandil’den verilen son talimatlar istihbarat birimlerinin eline geçti. Hatay’daki sınır karakollarına saldırılması istendi. Kandil’in bazı hain saldırı emirleri şöyle:

“Hakkari-Şırnak/Cizre-Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’daki adliye binaları, vergi dairelerinin kundaklanması, işgal edilmesi ve basılması.” “Öğretmenlerin kaçırılması birkaç gün tutulması ve sonrasında bölgeyi tek etmek şartıyla serbest bırakılması.” “Kış döneminde 50-60 kişilik bir grubun Türkiye geneline yayılarak il ve ilçelerde eylem yapması.”

 Öte yandan Diyarbakır’da terör örgütü PKK mensuplarının kaçırdığı 2 öğretmen serbest bırakıldı. Öğretmenlerin Kulp Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alındı. Bölgede operasyon başlatıldı.

VELİLERDEN OKUL AYARLA İSTEĞİ

Artan terör olayları nedeniyle Doğu-Güneydoğu’da “olağanüstü hal ve sıkıyönetim”e geri dönülmesini savunan MHP’den ilginç bir çıkış geldi.

Okulların açıldığı geçen pazartesi gününden bu yana çok sayıda yurttaş ve parti örgütü yöneticinin kendilerini arayıp, kendilerine başta Ankara olmak üzere başka kentlerde okul ayarlamalarını istediğini belirten Şandır, gelinen durumun tam anlamıyla vahamet olduğunu belirtti.

Cumhuriyet gazetesine konuşan MHP Grup Başkanvekili Şandır, bölgede kontrolü ele geçirmek için kamu görevlileri ve okulları hedef alan PKK’nin bunu adım adım yaşama geçirmek için her yolu denediğine dikkat çekti. Şandır, şunları söyledi:

“Okullar açılalı 1 hafta oldu. Hakkâri il ve ilçe merkezindeki okullar PKK terör örgütünün baskısıyla açılamıyor. Ama bu yansıtılmıyor. Hükümetin bu konuda aldığı hiçbir tedbir de yok. Bölücü terörle mücadelede kararlılık ifadesi olan olağanüstü hal ve sıkıyönetim idaresinin kurulması teklifimiz de bu sebeptendir.”