BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın ürkütücü Kürt Baharı senaryosu

Terör örgütü ne oldu da bir anda eğitime yöneldi. Niye liselere saldırıyor, neden okula gidenler üzerinde baskı kuruyor?

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Önce Şemdinli'de hüsranla biten bayrak dikme planı, şimdi de liselere saldırılar... PKK neden namluyu eğitim gören gençlere çevirdi? Şimdi niyet ne? 

Habertürk ekranlarında konuşan strateji uzmanı Profesör Doktor Sedat Laçiner bunun nedenini şöyle izah ediyor;


PKK'LI TERÖRİSTLER LİSE BASTI

Diyarbakır’da yüzleri kapalı bir grup eylemci okul basarak yakmaya çalıştı. 2 öğrenci, 1 öğretmen yaralandı...

1.20121010092530.jpg

İŞTE BEN BUNA AĞLIYORUM

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "ölen teröriste ağlamayan insan değildir" sözünü yerine oturttu. Güven, PKK'nın saldırdığı okulu ziyareti sırasında "işte ağladığım olay bu" dedi. 

2.20121010092919.jpg

"PKK beynini yıkayabileceği gençlere yöneldi çünkü halktan Kürt baharı için umduğu desteği bulamadı". 

ASIL NİYET KÜRT BAHARI

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Sedat Laçiner'e göre PKK, Suriye ile altın bir fırsat bulduğuna inanıyor ve "Kürt baharını" başlatabilmek için çılgın senaryolar uyguluyor. Devletin yumuşamasının cevabını PKK'nın şiddet sarmalını artırarak yanıt verdiğini değerlendiren Laçiner, PKK'nın asıl niyetini şöyle aktarıyor;

"PKK'nın asıl hedefi Kürt baharı başlatabilmek. Bunun için Şemdinli'de küçük de olsa bayrak dikecekleri bir yer oluşturmaya çalıştılar. Onların niyeti Hakkari'de bağımsız bölge oluşturmak. 

Altın değerinde bir fırsat yakaladıklarını düşünüyorlar. Silah var, para var... Bir Kürt baharı yaşatmak için bir tek şey eksik o da halk... Kürt halkı PKK'ya destek vermiyor. İntihar eder gibi bir kasabaya giriyorsunuz ama mahalleden kasabadan bir tane Kürt bile çıkıp "Bizi kurtarmaya gelmişler onlara katılalım" demiyor. "

NİYE LİSELERE SALDIRIYORLAR?

Güneydoğu bölgesinde PKK'nın halktan destek bulamadığını kaydeden Sedat Laçiner, örgütün bu sebeple liselere ve ortaokullara yöneldiğine dikkat çekiyor. Laçiner'e göre PKK'nın stratejisi şöyle;

"Halkın yüzde 95'den fazlası şiddet istemediği gibi PKK'yı tasvip etmiyor. Bu durumda PKK'ya beyni yıkanabilecek gençler kalıyor. Bu kaynak ortaokul ve liselerde var. Bu nedenle PKK okullardaki öğrencileri hedef alıyor. Ya kaçırıyor, ya görevlendiriyor. 


BU ÖRGÜT ADINA BİR İNTİHAR

Burda istenen hem okula gitmeleri hem gitmemeleri. Giderlerse okulu yakacak, öğretmeni dövecek, boykot yapacaklar. İstedikleri devlet okullarının yarım çalışması, özel okulların hiç çalışmaması, imam hatiplerin kapanması gibi stratejileri var. Başarılı olamazlarsa bu örgüt adına bir intihardır."