BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  DÜNYA

Lübnan'dan Suriyeli muhalifleri tehdide yalanlama

Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Suriye devrimini destekleyenlerin tehdit edilmesini reddettiklerini bildirdi.

Abone ol

Lübnan'daki Sünni alimleri temsil eden Lübnan Müslüman Alimler Birliği, olağanüstü toplantının ardından yayımladığı bildiride, emniyet birimlerinin özelde Müslüman alimleri, genelde de Suriye devrimine destek verenleri defalarca hedef alması ve Suriyeli sığınmacılara karşı görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle bu toplantının düzenlediği kaydedildi.

Suriye devrimine sınırsız destek verildiği belirtilen bildiride, Hizbullah dolaylı olarak eleştirilerek, ''Biz Yahudilere karşı yürütülen cihadın, Beşşar Esed ile aynı safta savaşmaya dönüşmesini kınıyoruz'' ifadesine yer verildi.

Bildiride, Müslüman Alimler Birliği'nin, Lübnan devletinden, Suriyeli sığınmacılara yönelik insanlık ve kardeşlik sorumluluklarını üstlenmesini, sığınmacıların başta barınma olmak üzere, ''gıda, ilaç ve eğitim'' gibi temel ihtiyaçlarının karşılamasını talep ettiği de kaydedildi.

Öte yandan, Lübnan Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ahmed el-Kürdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizbullah'a zalimlerin yanında değil, Suriye halkının yanında yer alması çağrısında bulundu.