BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Kanser için pedal çeviriyorlar

İstanbul’dan 'Kansere Dikkat, Pedallara Kuvvet' sloganıyla pedal çeviren 3 kişi, Samsun’a geldi.

Abone ol

30 Eylül’de İstanbul’da bir araya gelen Gönül Tekeş, Ergun Oskay ve Cengiz Yargıç, kanserden ölen Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen “1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu” kapsamında Karadeniz turuna çıktı.

İstanbul, İzmit, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Yakakent’ten sonra Samsun’a ulaşan bisikletli grup, Samsun Perşembe Akşamı Bisikletçileri tarafından karşılandı. Pedallıyorum Bisiklet Grubu ve Sivil Haber organizasyonunda, İstanbul Bayrampaşa Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen turun Samsun ayağına da Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsor oldu.

3 kişilik ekip ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri Samsun’da kansere dikkat çekmek amacıyla İstiklal Caddesi üzerindeki Şehir Kulübü’nün önünde toplanarak vatandaşlara kanserle ilgili broşür dağıttı.

'1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu'nun 30 Eylül’de başladığını belirten Gönül Tekeş, “24 Ekim’de Artvin Hopa’da finalimiz olacak. Bugün 10. günümüz ve Samsun’dayız. Buraya gelene kadar birçok il ve ilçelerde konakladık. Amacımız kansere dikkat çekmek. Erken tanı üzerinde duruyoruz. Uğradığımız il ve ilçelerde birçok okulları ziyaret ettik. Oralarda doktorlarımızın önerileriyle bastırdığımız broşürleri dağıttık. Hastaneleri ziyaret ettik” dedi.

Kazım Koyuncu’yu anmak ve Karadeniz’de yaygınlaşan kanser vakalarına dikkat çekmek için bu turu yaptıklarını ifade eden Cengiz Yargıç, “Karadeniz’de kanser vakalarının artış göstermesi gerçekten çok ilginç bir olay. Çünkü doğasıyla ve tabii yiyecekleriyle var olan bu kadar muhteşem bir bölgenin nasıl oluyor da kanser vakalarında bu kadar artış oluyor sorusu, gerçekten bize dış etkenler olduğunu ve bunun radyasyon gibi şeylerin etkilerin olduğu anlaşılıyor. Biz 1986 yılında yaşanan Çernobil vakasını baz aldık. Aslında bugün Çernobiller cebimizde, evimizde; kısacası Çernobil bugün her yerde. Biz bugün buna dikkat çekmek istiyoruz. Bu, kanserden korkulmaması gerektiğini, erken tanının önemli olduğunu ve kanserle tanışmış bir kişinin hayata bağlanması gerektiğini vurgulayan bir projedir” diye konuştu.

30 Eylül’de İstanbul Bayrampaşa ilçesinden başlayan bin 500 kilometrelik yolculuk, 23 Ekim tarihinde Artvin Hopa ilçesinde sona erecek. 3 kişilik ekip Samsun’dan sonra Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Sürmene, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Rize, Pazar, Hopa ve Artvin’e gidecek.