BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

PKK'nın lideri Öcalan'dır

BDP’nin Ahmet Taner Kışlalı Salonu’ndaki Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Kışanak, Kürt sorununa vurgu yaptı

Abone ol

BDP'nin Olağanüstü Kongresi'nde kürsüye çıkan Eş Başkan Gülten Kışanak Kürt halkının taleplerinden birinin Öcalan'ın serbest bırakılması olduğunu söyledi.

Öcalan'ın herkesi özgürlüğe götürecek olan çözüm noktası olduğunu söyleyen Kışanak, '' Öcalan Kürt halkının önderidir, Öcalan PKK’nın lideridir, Öcalan Türk ve Kürt halkları için de barış içinde bir şanstır'' dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışanak, Kürt halkının makul taleplerinden birinin de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması olduğunu ileri sürdü.

Türkiye’nin Türk ve Kürt halkı için ortak vatan olması için Öcalan’ın taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini savunan Kışanak, “Gelin gerilla cenazesinde de asker cenazesinde de birlikte duralım ve artık ölüm istemiyoruz diye haykıralım.” dedi.

BDP’nin Ahmet Taner Kışlalı Salonu’ndaki Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Kışanak, Kürt sorununa vurgu yaptı. Direnerek özgürlüğü kazanacaklarını ifade eden Kışanak, tutuklu milletvekillerinin isimlerini tek tek sayarak, selam yolladı.

TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEKİ AMACI ORDAKİ KÜRTLERİ YOK ETMEK

Hiç kimsenin Kürt halkının iradesini tutsak edemeyeceğini kaydeden Kışanak, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değindi. Bölgede yeni nüfuz alanı edinmek isteyen devletlerin olduğunu anlatan Kışanak, Ortadoğu’daki bu politikalardan dolayı Türkiye’nin de savaş ile karşı karşıya kaldığını ileri sürerek, Türkiye’nin Suriye’deki amacının oradaki Kürt halkını yok etmek olduğunu iddia etti.

Kışanak, Türk devletine de Suriye’deki Kürtleri destekleyin çağrısı yaptı. Kışanak, 2013’te halkların özgürlük iradesini görmeyenlerin 2023 hedefinin de beyhude olduğunu kaydederek, hükümetten barış projesi açıklamasını istedi.

BU DİRENİŞ ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN

Son 3 yıldır binlerce kürdün tutuklanıp cezaevine konduğunu savunan Kışanak, “Partimizin yöneticilerini, milletvekillerini, sivil toplum örgütü üyelerini, öğrencileri her kesimi tutukladılar. Savunma haklarını ellerinden aldılar. Ama teslim olmadılar, güçlü bir direniş ortaya koydular. Ana dilimizden Kürtçeden vazgeçmediler. Tutsak siyasetçiler 33 gündür de açlık grevi yapıyorlar. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, hepimizin geleceği için bu direniş.” diye konuştu.

ÖCALAN PKK'NIN LİDERİDİR

Ölümleri durdurmanın tüm Türkiye’nin görevi olduğunun altını çizen Kışanak, Kürt halkının taleplerinin makul olduğunu ileri sürerek, bu taleplerden birinin de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması olduğunu söyledi. Herkesi özgürlüğe götürecek ortak çözüme kavuşturacak bir olanaktan bahsetmek istediğini bildiren Kışanak, “Bu da Sayın Abdullah Öcalan gerçeğidir. Öcalan Kürt halkının önderidir, Öcalan PKK’nın lideridir, Öcalan Türk ve Kürt halkları için de, barış içinde bir şanstır.” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN KÜRDİSTAN PROJESİNİN MİMARIDIR

Konuşmasında Öcalan’a sıkça ‘Sayın’ diye hitap eden Kışanak, şöyle konuştu: “Sayın Öcalan’ın Kürt halkının gönlündeki yeri sanılandan daha fazladır. Kürt halkı Öcalan’ı lider olarak görüyor. Sayın Öcalan’ın projeleri, görüşleri Türkiye’de demokratik cumhuriyeti inşa edecek görüşlerdir. Öcalan, demokratik özerk Kürdistan projesinin de mimarıdır. Ortak vatanda gönüllü birlikteliği sağlayacak mıyız sağlamayacak mıyız? Türkiye’yi ortak vatan kabul edeceksek Kürdistan gerçeğini de göreceksiniz. Müzakere sürecinde Sayın Öcalan’ın rolü nettir. Öcalan’ın birleştirici rolü vardır.”

Başbakan’ın BDP hakkındaki sözlerine atıfta bulunan Kışanak, kendi çözümsüzlüklerini BDP’ye mal etmeye çalıştıklarını iddia etti. Geçen kongrede çözüm önerilerini madde madde sıraladıklarını aktaran Kışanak, Kürt halklarının isteklerine, kriterlerine savaşla karşılık verildiğini, bu çözümsüzlüğü BDP’ye attıklarını savundu.

Barış için projeleri varsa bugün hemen konuşabileceklerini vurgulayan Kışanak, “Gelin gerilla cenazesinde de asker cenazesinde de birlikte duralım ve artık ölüm istemiyoruz diye haykıralım.” şeklinde konuştu.