BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in acı günü!

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Ankara'da vefat eden 66 yaşındaki kardeşi Hasbi Nidai Gülen, son yolculuğuna uğurlanıyor

Abone ol

Ankara'da önceki gün tedavi görmekte olduğu Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde vefat eden Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi 66 yaşındaki Hasbi Nidai Gülen için Erzurum'da cenaze töreni düzenlendi. Hasbi Gülen doğum yeri olan Pasinler'in Korucuk köyünde toprağa verildi.

Hasbi Nidai Gülen, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cuma günü Ankara'dan uçakla Erzurum'a getirilen Hasbi Nidai Gülen'in naaşı, Özel Şifa Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Cenaze namazından bir saat önce morgdan alınan cenaze, Lala Paşa Camisi'ne getirildi. Lalapaşa Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Hasbi Nidai Gülen için cenaze namazı kılındı. Gülen'in namazını ilahiyatçı- yazar Mehmet Ali Şengül kıldırdı.

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Cenaze namazına Gülen'in kardeşleri Salih, Seyfullah, Kutbettin ve Mesih Gülen, oğulları Fatih, Cüneyt ve Usame Gülen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İşadamı İbrahim Polat, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardından Gülen'in tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere il merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Korucuk köyüne götürüldü. Hasbi Nidai Gülen'in naaşı aile kabristanında babası Ramiz Gülen'in başucunda kazılan toprağa verildi.

Daha sonra Gülen'in kardeşleri Salih, Mesih, Seyfullah ve Kutbettin Gülen ile merhumun oğulları Cüneyt, Usame ve Fatih taziyeleri kabul etti.