BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Kerkük'te 16 bürosu var!

Irak Başbakanı Ceferi'nin Türkiye'ye "PKK ile mücadele edeceğiz" diye verdiği sözler fos çıktı. Kerkük'te örgütlenen PKK'nın 16 bürosu ve radyo istasyonu olduğu belirt

Abone ol

Türkiye, ABD ve Irak'ın "PKK ile bağı konusunda yeterli kanıt yok. Kapatamıyoruz" diyerek Irak seçimlerine girmesine göz yumduğu "Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi" ile "Demokratik Yeniden İnşa Partisi'nin" PKK ile organik bağı bulunduğuna ilişkin kanıtlara yer verdiği bir istihbarat dosyası hazırladı. Türk basının manşetlerine yansıyan fotoğraflardaki büronun Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin bürosu olduğu belirtildi.

Washington'da bugün yapılacak toplantıda masaya yatırılacak olan dosyada, bu bürolar ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

* PKK partinin kuruluşunda bizzat açıklama yaparak organik bağını ilan etti.

* Bürolar PKK'nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık ve Murat Karayılan tarafından yönetiliyor.

* Kerkük'te bu bürolardan bir değil 16 tane bulunuyor ve bazıları Sivil Toplum Örgütü sıfatıyla faaliyet gösteriyor. Musul'un yanı sıra Bağdat'ta da büroları bulunuyor. Dört katlı binaları var.

* Demokratik Yeniden İnşa Partisi Başkanı As'ad Hamid Rabah albadi. Demokratik Çözüm Partisi'nin Başkanı ise Fa'iq Muhammad Ahmad.

Apo için 'başkan'

Türk tarafı, dosyalarının yanı sıra Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin www.pcdk.com adresindeki internet sitesine işaret ediyor.Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu sitede, Öcalan için "başkan" sıfatı kullanılıyor.

Washington'da kritik toplantı

Türkiye, Irak ve ABD üçlü PKK toplantısı bugün üç ülkenin uzmanlarının katılımıyla Washington'da başlayacak. Toplantıya Türkiye'den Genelkurmay ve Dışişleri istihbarat Daireleri ile MİT yetkilileri katılacak. Toplantıda 3 kritik gündem maddesi yatırılacak.

1- Kırmızı bültenle aranan 150 PKK'lı yöneticilerin akıbetini sorarak ABD tarafından verilen tutuklama emrinin sonuçları hakkında bilgi isteyecek.

2- Nasıl iade edileceğini masaya yatıracak.

3- Yasal olarak faaliyet gösteren PKK ile bağlantılı partilerin "kapatılma talebi" yineleyecek.

Haber: Değer Akal
Kaynak:
www.vatanim.com.tr