BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Köşk'e çıkarsa ne olacak?

Başkent kulisleri Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Erdoğan sonrası AK Parti senaryolarını tartışıyor. Peki Erdoğan'ın Köşk'e çıkması AK Parti'de neyi tetikleyecek?

Abone ol

Başkent kulisleri 'A Planı Köşk B Planı Seçim' haberiyle hareketlendi. Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda bunun AKP'nin heterojen yapısını tetikleyeceği düşünülüyor. Partideki 'daha milli' 'daha Avrupa'dan ve açılımlardan yana' ayrımının bu süreçte keskinleşmesi kaçınılmaz görünüyor.

Erdoğan'dan sonra parti genel başkanlığı için ilk akla gelen isim kuşkusuz Abdullah Gül. Erdoğan'sız AKP hükümeti dönemindeki ve sonrasındaki tutumu Gül'ün, bu görevi en fazla hak edenlerden birisi olduğunu düşündürüyor. AKP tabanında da geniş bir kesim tarafından benimsenen Gül'ün Avrupa'ya dönük yüzü, parti içinde Milli Görüş çizgisiyle bağlarını sıcak tutan kesim arasında rahatsızlık yaratıyor.

Erdoğan'dan sonraki AKP senaryoları içinde Ali Babacan'ın ismi de bir süredir tartışılıyor. Uluslararası kuruluşlarla yakın teması, genç, dinamik ve başarılı bir bakan olarak görülmesi Babacan lehine unsurlar olarak değerlendiriliyor. Ancak, Babacan'ın iddialı olması, Başmüzakereci olarak göstereceği performansa bağlanıyor. Yabancı sermaye konusundaki çıkışıyla gündeme gelen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in adı ise partideki 'milli' yaklaşım sergileyenlerce konuşuluyor. Milli Görüş'le bağlarını koruyan Bülent Arınç'ın ise AKP'nin başına geçmekten çok Erdoğan'ın yerine Köşk'e çıkma hesapları yaptığı iddia ediliyor.

Haber: Nergis Bozkurt
Kaynak: