BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.394,05
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın başına bomba yağıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Goman Dağı, gündüz kobra helikopterleri ve geceleri ise savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Abone ol

Son yılların en uzun süreli çatışması Şemdinli'de yaşanıyor. Bugün üçüncü gününe giren operasyonda PKK'ya havadan bomba yağdırılıyor. Kıstırılan teröristler ile zaman zaman sıcak temas sağlanırken, operasyon son hız devam ediyor.

Savaş uçakları, sahura kadar Günyazı köyüne bağlı Yiğitler mezrası üst kısımları, Goman Dağı etekleri ile Hakurk, Basyan ve Avaşin kamplarını bombaladı.

Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, atış sesleri ilçe merkezi ile bölgedeki köylerde duyuldu.

Bölgede son bir haftadan beri insansız hava araçlarının yaptığı keşif uçuşları ile belirlenen PKK kampları havadan vuruluyor.

ÜÇ GÜNDÜR SÜRÜYOR

Irak sınırından sızarak hafta sonu Şemdinli'ye saldırı girişiminde bulunan PKK'lı teröristlere yönelik, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları'nda başlatılan operasyon teröristlerin kaçış yönünde adım adım ilerliyor.

Şemdinli'ye bağlı Rüzgarlı, Bağlar ve Yiğitler köyleri kırsalında sıkıştırılan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonun üçüncü gününde, zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Hava destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor