BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Karın ağrısıyla gitti 3 gün sonra öldü

Sivas'ta lise son sınıf öğrencisi Semanur Taş, karın ağrısı şikayeti ile başvurduğu Numune Hastanesi’nde apandisit ameliyatı olduktan 3 gün sonra yaşamını yitirdi

Abone ol

Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşayan Yenişehir Anadolu Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi Semanur Taş, geçen 27 Temmuz’da karın ağrısı şikayeti ile Numune Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Apandisit rahatsızlığı teşhisi konulan, Yadigar-Reyhan Taş çiftinin 3 kız çocuğundan ikincisi olan Semanur Taş, aynı gece Genel Cerrahi Uzmanı Dr. E.İ. tarafından ameliyata alındı. 29 Temmuz’da öğle saatlerinde taburcu edilen ancak aynı günün gecesi tekrar rahatsızlanan Semanur Taş ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldü.

Geceyi bu hastanede geçiren genç kız, ertesi sabah 07.00 sıralarında ameliyatı gerçekleştiren Dr. E.İ. tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Şuuru kapalı halde diğer hastaneye sevk edildiği belirtilen Semanur Taş burada dün yaşamını yitirdi.

OTOPSİDEN SONRA BELLİ OLACAK

semanur-nasil-oldu--2483670.jpgTaş’ın yakınları, kızın ölümünün yapılan ameliyattan kaynaklandığını düşünerek Dr. E.İ. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Taş’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Otopside mikrobiyolji ve patoloji uzmanı doktorlar da yer alırken, kızın kesin ölüm nedeninin yapılan otopsinin ardından belirleneceği belirtildi.

Semanur Taş’ın dedesi Hilmi Taş ve amcası Turan Taş da hastanedeki otopsi işlemi sırasında hazır bulundu. Konunun yargıya intikal ettiğini belirten aile konuşmadı. Ailenin suçladığı doktor E.İ. de açıklama yapmadı.