BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

3 kolaya 580 tl hesap!

İstanbul Taksim Meydanı'nda akıl almaz dolandırıcılık...

Abone ol

Günde milyonlarca insanın üzerinden geçtiği İstiklal Caddesi'nde akıl almaz bir olay yaşandı. Turistlerden yararlanmaya çalışan fırsatçılar bu sefer bunu başaramayınca parayı zorla aldı.

İstanbul Taksim Meydanında kendisini tercüman olarak tanıtan bir kişi tarafından davet edildikleri diskoteğe giden iki İranlının yanına iki de yabancı uyruklu kadın oturdu. Kadınlara yapılan içecek servisinin ardından, iki İranlı ile tercümana da 3 kola servis edildi. Diskotek görevlilerinin 10 dakika sonra getirdikleri 580 TL'lik hesaba itiraz eden iki İranlının cebinden tehditle bu para alındı.

İranlıların polise yaptıkları şikayetin ardından başlatılan soruşturmayı tamamlayan savcılık, diskoteğin yetkilisi M.K.(27), İranlıların ceplerini boşaltan B.A. (35) ve yabancı uyruklu kadınlar O.T. (39) ile O.P. (41) hakkında "Yağma" suçundan iddianame hazırladı. B.A.'nın "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçundan 20 yıldan 30 yıla, yabancı uyruklu kadınlar O.T. ve O.P.'nin ise aynı suçtan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi.

İddiaya göre, Jalal Donyaıe (32) ve Gholamreza Shamızadeh (31), geçen 21 Mart'ta Taksim Meydanı'nda kendisini tercüman olarak tanıtan bir kişi tarafından bir diskoteğe davet edildi. Tercüman, bu daveti "Ben İranlılara burada çok yardımcı olurum. Kalacak yer ayarlarım. Eğlenceli yerlere götürürüm. Sizi bizim mekâna götüreyim. Orada eğlenirsiniz. Bu mekânda kızlar var" diyerek yaptı.

Bunun üzerine söz konusu diskoteğe gelen iki İranlının masasına yabancı uyruklu iki kadın da oturdu. O.T. ve O.P. isimli iki kadına, iki İranlının isteği dışında ne olduğu belli olmayan içecek, iki İranlı ve tercümana da kola servis edildi. Diskotek görevlilerinin 10 dakika sonra hesabı kapatmak istemeleri üzerine ise masaya 580 TL'lik hesap geldi. İki İranlı 3 kola için bu kadar hesap olmayacağını söylemeleri üzerine devreye giren B.A., "Bu hesabı ödeyeceksiniz" dedi. İranlıların hesabı ödemek istememeleri üzerine de B.A., bağırarak üstlerinde ne varsa çıkarmalarını istedi. B.A., korkarak ceplerini boşaltan Jalal Donyaıe'den 480 TL, Gholamreza Shamızadeh'den ise 100 TL alarak iki İranlıyı serbest bıraktı.

DAVA AÇILDI

Yaşadıkları şokun ardından Jalal Donyaıe ve Gholamreza Shamızadeh, polise giderek, diskoteğin yetkililerinden şikayetçi oldu. Savcılık yaptığı soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede, diskoteğin yetkilisi M.K. ve Jalal Donyaıe ile Gholamreza Shamızadeh'i tehdit ederek 580 TL hesap aldığını öne sürülen B.A.'nın "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçundan 20 yıldan 30 yıla, yabancı uyruklu kadınlar O.T. ve O.P.'nin ise aynı suçtan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarını talep etti.